Keepershandschoenen met fingersave

Er zijn keepershandschoenen die een soort van plankje achter de vingers hebben zitten. Dit plankje, ook wel fingersave genoemd, biedt bescherming tegen het naar achteren klappen van je vingers. Deze handschoenen bieden ook bescherming aan je vingers bij botsingen en als er iemand met zijn noppen op je handen staat. Het enige nadeel van fingersave is dat dit de bewegingsvrijheid verminderd.

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Keepershandschoenen met fingersave vs. keepershandschoenen zonder fingersave

Als keeper is het belangrijk dat je zorgeloos een wedstrijd kunt keepen. Je wil immers de ene na de andere bal tegenhouden. Om jouw doel schoon te houden, is het daarom erg belangrijk dat je over een goed paar keepershandschoenen beschikt. Als je deze nog niet hebt of op zoek bent naar nieuwe, kun je voor keepershandschoenen met fingersave gaan. In deze handschoenen zit een soort plankje verwerkt. Dit zorgt ervoor dat je vingers niet naar achteren kunnen klappen als er een bal tegenaan komt. Daarnaast bieden ze ook meer bescherming tegen tegenstanders die (per ongeluk) op je hand gaan staan. Keepershandschoenen zonder fingersave zijn blessuregevoeliger, maar bieden wel meer grip en balgevoel. Veel keepers spelen dan ook met keepershandschoenen zonder fingersave. Kijk dus goed wat bij jou past.

De beste keepershandschoenen met fingersave

Er bestaan twee verschillende typen van deze technologie: vaste en uitneembare fingersave. Bij die laatste handschoenen kun je de fingersave uit de handschoen halen als het toch niet bevalt. Best handig als na een paar wedstrijden blijkt dat je toch beter presteert zonder. Stanno keepershandschoenen met fingersave zijn in ieder geval erg geschikt als je op zoek bent naar een ‘vaste’ variant. Deze handschoenen, verkrijgbaar voor volwassenen en kinderen, zijn gemaakt van soft foam en bieden daardoor een betrouwbare grip in alle weersomstandigheden. Dankzij de naadloze binnenzijde heb je bovendien maximaal balcontact.