Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Tips&Trends  Tips&Trends

Keepershandschoenen

Wil jij nieuwe voetbal keepershandschoenen, maar weet je niet goed welke te kiezen? Wij helpen jou graag bij het maken van de keuze! De volgende factoren spelen een rol bij het kiezen van de juiste keepershandschoenen: prijs, maat, de ondergrond waarop gespeeld wordt en fingersave. Lees meer...

1-24 van 115

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 115

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Kies de juiste keepershandschoenen

Wanneer je op doel staat tijdens een voetbalwedstrijd of training krijgen je handen het flink te verduren. Het is dan ook belangrijk om de goede keepershandschoenen te hebben. Hier helpen wij je graag mee. Verder leggen wij je uit hoe de handschoenen het beste kunnen worden onderhouden.

Ondergrond

Ten eerste moet je voor jezelf bepalen op welke ondergrond de keepershandschoenen gebruikt gaan worden. Als de handschoenen veel op kunstgras gebruikt worden, slijten deze sneller dan op gewoon gras. Kies in dit geval voor een hardere handschoen. Dit staat in de productomschrijvingen aangegeven als ‘slijtvast’. Ook het hangen in het doelnet of tegen de doelpalen aan kan de slijtage versnellen.

Keepershandschoenen met verschillende prijzen

Als je het assortiment bekijkt, zie je dat de handschoenen erg verschillen in prijs. Deze prijzen zijn gebaseerd op het wel of niet aanwezig zijn van fingersave en de dikte van het foam. Des te dikker het foam des te beter de grip is. Het foam laat al snel slijtageplekken zien. Dit is niet erg, de grip wordt hier niet minder van. De grip wordt pas echt minder wanneer het canvas van de handschoen door het foam komt. De handschoenen hoeven dan nog niet weggegooid te worden, maar kunnen gebruikt worden als trainingshandschoenen. Het is sowieso aan te raden om een trainingspaar en een wedstrijdpaar aan te schaffen. Zo gaan de handschoenen een stuk langer mee en kun je tijdens de wedstrijd altijd handschoenen aan met optimale grip.

Maat

Per merk zijn er verschillen in maten. Kijk daarom altijd goed naar de bijbehorende maattabel. De handschoenen van de merken Uhlsport en Sells vallen over het algemeen groot. Wanneer er al druk staat op de naden als je de handschoenen gewoon aanhebt dan zijn die te klein. Bij balcontact komt er een grote druk op die naden te staan en dan kunnen deze dus snel scheuren. Het is beter om een iets te grote handschoen te hebben dan een te kleine.

Fingersave

Fingersave is een techniek die veel gebruikt wordt in keepershandschoenen. Het beschermt de vingers tegen het naar achter klappen. Ook biedt het bescherming tegen botsingen of wanneer iemand met zijn noppen op je handen staat. Het is een soort plankje achterin de vingers ingebouwd, dit verkleint de kans geblesseerd te raken aan de vingers. Wat sommige keepers als een nadeel ervaren is dat de bewegingsvrijheid een stuk minder is dan bij handschoenen zonder fingersave. Dit is per keeper verschillend en moet je dus voor jezelf bepalen.

Tip: Onderhoud

Dat de keepershandschoenen ooit aan vervanging toe zijn is niet tegen te gaan. Waar wel wat aan gedaan kan worden is de levensduur van de keepershandschoenen. Met het juiste onderhoud blijft de foam, dus de grip, langer goed. Na de training of wedstrijd is het verstandig de keepershandschoenen schoon te maken. Hier zijn speciale reinigers voor. Naast dat de handschoenen mooi schoon blijven zorgt dit er ook voor dat de grip zo lang mogelijk behouden wordt.

De handschoenen kunnen gewoon meegenomen worden onder de douche om ze daar te wassen. Wring de handschoenen daarna nooit uit, maar droog ze met een handdoek en laat ze zelf drogen, laat ze nooit helemaal opdrogen. Berg de handschoenen ook altijd een beetje vochtig op. Het betreft hier het foam aan de buitenkant van de handschoenen, ook dit is voor het behoudt van de grip. Wanneer de handschoenen voor een langere tijd niet gebruikt worden is het verstandig ze af en toe een beetje nat te maken.

Toch nog vragen over voetbal keepershandschoenen? Vraag het gerust aan onze klantenservice.