Keepershandschoenen

Producten 1-24 van 47

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 47

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke keepershandschoenen voor welke ondergrond?

Net als bij voetbalschoenen, is het ook bij keepershandschoenen van groot belang op welke ondergrond ze gebruikt worden! Gebruik je keepershandschoenen die bedoeld zijn voor natuurgras op kunstgras? Dan zullen de keepershandschoenen waarschijnlijk een stuk sneller slijten. Keepershandschoenen voor natuurgras hebben namelijk een zachtere foamlaag dan keepershandschoenen voor kunstgras. Door deze zachte foamlaag bieden ze heel veel grip, maar zullen ze dus ook sneller kapot gaan als je ze niet op de juiste ondergrond gebruikt. Keep jij vooral op kunstgras of in de zaal? Dan kun je het beste kiezen voor de zogenaamde hardground keepershandschoenen! Deze keepershandschoenen hebben namelijk een stevigere en slijtvaste foamlaag, waardoor je er langer plezier van zult hebben. Het wil dus niet per definitie zeggen dat keepershandschoenen voor natuurgras niet geschikt zijn om te gebruiken op kunstgras of in de zaal en vice versa, maar de keepershandschoenen zullen het langst meegaan als je ze gebruikt op de ondergrond waar ze voor bedoeld zijn!

Welke maat keepershandschoenen?

Per merk zijn er verschillen in maten. Kijk daarom altijd goed naar de bijbehorende maattabel. De handschoenen van de merken Uhlsport en Sells vallen over het algemeen groot. Wanneer er al druk staat op de naden als je de handschoenen gewoon aanhebt dan zijn die te klein. Bij balcontact komt er een grote druk op die naden te staan en dan kunnen deze dus snel scheuren. Het is beter om een iets te grote handschoen te hebben dan een te kleine.

Keepershandschoenen met of zonder fingersave

Fingersave is een techniek die veel gebruikt wordt in keepershandschoenen. Het beschermt de vingers tegen het naar achter klappen. Ook biedt het bescherming tegen botsingen of wanneer iemand met zijn noppen op je handen staat. Het is een soort plankje achterin de vingers ingebouwd, dit verkleint de kans geblesseerd te raken aan de vingers. Wat sommige keepers als een nadeel ervaren is dat de bewegingsvrijheid een stuk minder is dan bij handschoenen zonder fingersave. Dit is per keeper verschillend en moet je dus voor jezelf bepalen.

Dure versus goedkope keepershandschoenen

Als je het assortiment bekijkt, zie je dat de handschoenen erg verschillen in prijs. Deze prijzen zijn gebaseerd op het wel of niet aanwezig zijn van fingersave en de dikte van het foam. Des te dikker het foam des te beter de grip is. Het foam laat al snel slijtageplekken zien. Dit is niet erg, de grip wordt hier niet minder van. De grip wordt pas echt minder wanneer het canvas van de handschoen door het foam komt. De handschoenen hoeven dan nog niet weggegooid te worden, maar kunnen gebruikt worden als trainingshandschoenen. Het is sowieso aan te raden om een trainingspaar en een wedstrijdpaar aan te schaffen. Zo gaan de handschoenen een stuk langer mee en kun je tijdens de wedstrijd altijd handschoenen aan met optimale grip.

Hoe onderhoud ik mijn keepershandschoenen?

Dat de keepershandschoenen ooit aan vervanging toe zijn is niet tegen te gaan. Waar wel wat aan gedaan kan worden is de levensduur van de keepershandschoenen. Met het juiste onderhoud blijft de foam, dus de grip, langer goed. Na de training of wedstrijd is het verstandig de keepershandschoenen schoon te maken. Hier zijn speciale reinigers voor. Naast dat de handschoenen mooi schoon blijven zorgt dit er ook voor dat de grip zo lang mogelijk behouden wordt.

De handschoenen kunnen gewoon meegenomen worden onder de douche om ze daar te wassen. Wring de handschoenen daarna nooit uit, maar droog ze met een handdoek en laat ze zelf drogen, laat ze nooit helemaal opdrogen. Berg de handschoenen ook altijd een beetje vochtig op. Het betreft hier het foam aan de buitenkant van de handschoenen, ook dit is voor het behoudt van de grip. Wanneer de handschoenen voor een langere tijd niet gebruikt worden is het verstandig ze af en toe een beetje nat te maken.

Toch nog vragen over keepershandschoenen? Vraag het gerust aan onze klantenservice.