Keepersshirts

Als keep(st)er doe je er natuurlijk alles aan om de bal uit het doel te houden. Op een moment dat je alles geeft om de bal uit het uiterste hoekje te tikken, komt het wel eens voor dat je moet duiken en hard op de grond terecht komt. Keepersshirts dragen in zulke gevallen bij aan het voorkomen van schaafwonden en beurse plekken.

Lees meer

Producten 1-24 van 58

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 58

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een keepersshirts?

Als keep(st)er heb je er alles voor over om te voorkomen dat de bal in het doel terecht komt. Hierdoor kom je vaak in een situatie dat je moet duiken of voor de bal moet gaan liggen. Keepersshirts zijn voorzien van paddings, waardoor deze bescherming bieden in zulke situaties. De paddings voorkomen schaafwonden en beurse plekken. Zeker op kunstgrasvelden is dit van belang. Kunstgrasvelden zijn erg scherp waardoor de kans op schaafwonden groter is.

Bescherming bieden tijdens valpartijen is niet de enige functie die een keepersshirt heeft. Als keep(st)er sta je een groot deel van de wedstrijd stil. Toch moet je proberen het lichaam warm te houden, zodat je ook alert en flexibel kunt reageren als de bal plotseling in de buurt komt. Keepersshirts zijn speciaal ontworpen om wind deels tegen te houden. Daarnaast is een keepersshirt gemaakt van ademend materiaal en wordt transpiratievocht afgevoerd, waardoor je droog en comfortabel blijft aanvoelen.

Technologieën & materialen

Verschillende merken hebben een eigen technologie ontwikkeld die ervoor zorgt dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd, waardoor kleding droog en comfortabel blijft aanvoelen. Zo heeft Adidas de ClimaLite technologie, Nike de Dri-Fit technologie en Uhlsport de Smartbreath Classic technologie. Deze technologieën zijn los van elkaar ontwikkeld, maar bieden dezelfde gemakken.

De keepersshirts zijn gemaakt van polyester. Het voordeel van polyester is dat dit materiaal licht en sterk is. Daarnaast heeft het een ademende functie waardoor deze stof zeer geschikt is om sportkleding van te maken.

Tips

Was het shirt binnen een dag nadat deze gedragen is. Zo voorkom je dat transpiratievocht de kans krijgt in het shirt te trekken. Wacht je langer, dan krijg je de nare geurtjes niet meer uit het shirt.

Heb je toch nog vragen, de Plutosport klantenservice helpt je graag verder.