Voetbalshirts met korte mouwen

Voetbalshirts zijn er in veel verschillende soorten en van veel verschillende merken. Maar waar moet je nou eigenlijk echt op letten bij het kiezen van een voetbalshirt met korte mouwen?

Lees meer...

Producten 1-24 van 404

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 404

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar moet het shirt aan voldoen?

Een shirt moet bewegingsvrijheid bieden, waardoor je niet wordt belemmerd tijdens een training of wedstrijd. Je moet je volledig kunnen focussen op het voetballen. Tijdens het voetballen maakt het lichaam zweet aan, het shirt moet dat dit transpiratievocht zo snel mogelijk wordt afgevoerd waardoor het shirt droog blijft. Een shirt met korte mouwen is zeer geschikt om te dragen in de zomer. In de winter kun je shirts met korte mouwen dragen door er een thermoshirt met lange mouwen onder te dragen.

Welke stof is wel geschikt?

Katoen is een stof die comfortabel draagt, maar die transpiratievocht niet goed af kan voeren. Hierdoor wordt het shirt nat en zwaar. Wij raden je dan ook aan een voetbalshirt te kiezen van een materiaal dat transpiratievocht wel goed kan afvoeren, zoals bijvoorbeeld polyester. Een shirt gemaakt van een combinatie van deze materialen is wel geschikt om in te voetballen.

Verschillende merken maken gebruik van eigen speciale technieken waardoor zweet nog sneller afgevoerd kan worden. Zo maakt Nike gebruik van Dri-Fit en heeft Adidas haar ClimaLite technologie. Deze bieden dezelfde gemakken en zorgen voor een hoog comfort tijdens het sporten.

Tips

Geef transpiratievocht niet de kans in het shirt te trekken door het shirt snel na gebruik te wassen. Wacht je te lang, dan krijg je de geur niet meer uit het shirt.

Toch nog vragen over het voetbalshirt met korte mouwen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.