Scheidsrechters accessoires

Ben je op zoek naar scheidrechter accessoires? Een fluitje en een kaartenset mogen bij een scheidsrechter niet ontbreken. Ook een scheidsrechterboekje en vlaggen voor de grensrechter zijn hier verkrijgbaar!

Lees meer...

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom scheidsrechter accessoires

Een aantal accessoires zijn noodzakelijk om een wedstrijd optimaal te kunnen fluiten. Zo kan een voetbalscheidsrechter niet zonder een fluitje en om goed in te kunnen grijpen is een set met een gele- en rode kaart van belang. Assistent-scheidsrechters hebben vlaggen nodig aan te kunnen geven wat er in het veld gebeurt.

Wat vind je in het assortiment?

Zoals hierboven besproken is de fluit essentieël. Er zijn fluitjes met- en zonder balletje erin. Je merkt het verschil doordat de fluitjes een ander geluid maken. De fluit met bal geeft een trillend geluid en de fluit zonder balletje geeft een vaste toon. Dit is aan jezelf wat je het prettigst vindt. Het voordeel van een fluit zonder balletje is dat die het onder alle omstandigheden doet. De fluit met balletje kan weigeren bij kou of regen.

Helaas zijn ook de gele en rode kaarten essentieël voor de scheidsrechter. Om een wedstrijd niet uit de hand te laten lopen, ontkomt een scheidsrechter er soms niet aan om een gele, of zelfs een rode, kaart uit te delen. De gele kaart kan worden gezien als waarschuwing, bij een tweede gele kaart moet de speler het veld verlaten. Als een speler een rode kaart krijgt, betekent dit dat de speler het veld direct moet verlaten. Bij de kaarten zit een opbergmapje en een boekje met potlood, zodat overtredingen en doelpunten genoteerd kunnen worden.

Grensrechters hebben enkel een vlag nodig. Deze zijn geel/oranje geblokt zodat deze goed opvallen en dus zo gemakkelijk duidelijk kan worden gemaakt aan de scheidsrechter wat hij of zij bedoelt.

Heb je toch nog vragen over de voetbal scheidrechter accessoires? Vraag het gerust aan onze klantenservice.