Welke sport past bij mij?

Sporten is goed voor lichaam en geest! Het zorgt ervoor dat je een betere conditie krijgt, meer spiermassa opbouwt en tevens minder risico loopt op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en obesitas. Daarnaast is het dus ook heel goed voor je mentale gezondheid! Na het sporten zul je lekkerder in je vel zitten, voldoende beweging kan depressies tegengaan en sporten kan tevens je zelfvertrouwen en eigenwaarde een flinke boost geven! Maar welke sport past bij jou?

sportensporten

Waarom wil je sporten?

Wat wil je bereiken door meer te gaan bewegen? Wil je 's morgens op weg naar je werk die bus kunnen halen zonder met een rood aangelopen hoofd in te moeten stappen? Werk jij naar een ware killerbody? Of ben je al blij als je gewoon lekker je hoofd kan leegmaken na een stressvolle dag? Iedereen is natuurlijk anders... Waar de één zweert bij de drie R'en: rust, reinheid en regelmaat, gruwelt een ander bij het idee om elke maandag- en woensdagavond verplicht een blokje om te gaan met het plaatselijke hardloopclubje. Zit je al de hele dag op je muffe kantoortje waar geen raam open kan? Dan snak je na een dagje arbeid waarschijnlijk naar de zuurstofrijke buitenlucht. Zoveel mensen, zoveel wensen. Kies een sport die bij je past en die je leuk vindt, grote kans dat je dan sneller van de bank afkomt.

hardlopenhardlopen

Waarom hardlopen?

Veel mensen pakken de eerste weken van het nieuwe jaar gelijk hun hardloopschoenen voor een blokje om. Heerlijk de wind die al je zorgen met zich meeneemt. Hardlopen is gratis en het enige dat je nodig hebt zijn stevige hardloopschoenen en kleding die je tegen weer en wind beschermt. En nog een groot voordeel van hardlopen: je kunt het doen wanneer het jou uitkomt. Ga je op pad? Vergeet dan niet dat het in deze periode vroeg donker wordt. Denk aan reflecterende kleding of lichtgevende accessoires.

wandelenwandelen

Is wandelen een sport?

Valt hardlopen je te zwaar? Lekker wandelen kan ook! Tegenwoordig wordt het steeds hipper. Stevig stappen is goed voor je hart, vriendelijk voor je gewrichten, bijna iedereen kan het en het is één van de meest sociale sporten. Door het rustige tempo kun je ook nog eens heel mindful je omgeving observeren. Veel mensen gaan er alleen in het voorjaar of in de zomer op uit. Zonde! De natuur ziet er ook in de winter prachtig uit. En wandelen in de regen heeft ook wel wat, vind je niet?

zwemmenzwemmen

Wat doet zwemmen met je lichaam?

Je denk er misschien niet meteen aan, maar het is heerlijk om dagelijks een paar baantjes te trekken! Zwemmen is niet alleen heel goed voor je lichaam, maar geeft je humeur ook nog eens een boost! Want wat is er nou heerlijker dan ’s ochtends lekker wakker worden in het frisse water? Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om jouw work-out ’s avonds te doen, veel zwembaden zijn namelijk ook in de avond open!

fitnessfitness

Is fitness gezond?

Bibber je al bij het idee dat je buiten aan de slag moet? Dan is een binnensport als fitness misschien meer wat voor jou. Het is de perfecte sport als je wilt afvallen of meer spiermassa wilt kweken. Met fitness bouw je namelijk relatief veel spiermassa op en in rust verbrand je zelfs calorieën. Zo komt je killerbody ineens stukken dichterbij!

yogayoga

Wat is yoga?

Je winterdipje bestrijd je met yoga. Het leert je omgaan met stress en spanning. Je wordt er rustiger van en gaat er beter van in je vel zitten. Als je denkt dat yoga alleen maar bestaat uit mantra's zingen, zitten in kleermakerszit en praten over chakra's, dan heb je het mis. Wist je dat veel krachtsporters af een toe ook een yogalesje volgen? Het helpt je beter te presteren tijdens de krachttraining en het houdt je lichaam soepel.