Voetbalshorts voor dames

Een voetbalshort is net als een voetbalshirt een essentieel onderdeel van je voetbaloutfit. Het materiaal waar de short van is gemaakt speelt een grote rol. Daarnaast zijn er nog andere eigenschappen waar je op moet letten.

Lees meer...

Producten 1-24 van 47

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 47

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De eigenschappen

Een voetbalshort moet duurzaam zijn. De short krijgt een hoop te verduren en moet daarom van sterk materiaal gemaakt zijn. Daarnaast moet je goed kunnen bewegen in de short. Check dit tijdens het passen door te bewegen, een stukje te rennen en door een been hoog in de lucht te gooien. Het is van belang dat je lichaam op temperatuur blijft. Daarom moet de short is staat zijn om transpiratievocht af te voeren.

Materiaal

Een voetbalshirt is licht van gewicht, zodat je bijna niet door hebt dat je de broek draag en je vrij kan bewegen. Daarnaast moet de short kunnen goed ademen. Polyester is een stof die over deze eigenschappen beschikt.

Er zijn merken die eigenschappen toevoegen aan de voetbalshorts door middel van een technologie. Zo gebruikt Nike de Nike Nike Dri-Fit technologie en Puma de Puma Cell technologie. Beide technologieën zorgen voor een optimale vochtafvoer en een goede ventilatie. De meeste voetbalshorts hebben een elastische tailleband met aantrekkoord, zodat de short goed blijft zitten.

Wasvoorschriften

Om ervoor te zorgen dat vlekken niet in kunnen trekken en transpiratie ook geen kans krijgt aan het shirt te binden, is het verstandig de voetbalshort snel na het voetballen te wassen. Check de wasvoorschriften op het waslabel aan de binnenkant van de voetbalshort en was volgens deze voorschriften. Gebruik geen wasverzachter. Wasverzachter kan de technische weefsels beschadigen Stop de short niet in de droger, maar hang deze op om te drogen. Het materiaal droogt snel en de droger kan de kwaliteit van de short aantasten.

Tip

Neem ook eens een kijkje bij onze trainingspakken. Een trainingspak houdt je lichaam voor en na je training of wedstrijd warm. Daarmee verklein je de kans op blessures.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.