Scheidsrechterskleding voor dames

Zorg jij ervoor dat de voetbalwedstrijd sportief verloopt? Dan heb je een belangrijke functie en moet je duidelijk kunnen laten zien dat jij de scheidsrechter bent. Daarom is er speciale scheidsrechterskleding. Wij leggen je uit waar deze kleding aan moet voldoen en wat je nodig hebt.

Lees meer...
Toon meer
Sorteer op sort-descending
Stanno-Bergamo-Scheidsrechter-Shirt
€ 24,95 -22% € 31,95 Adviesprijs
Stanno-Bergamo-Scheidsrechter-Shirt-Senior-2207150918
€ 20,95 -34% € 31,95 Adviesprijs
Stanno-Bergamo-Scheidsrechter-Shirt-Senior-2207150918
€ 19,95 -33% € 29,95 Adviesprijs
Erima-Voetbalkousen
€ 4,95 -45% € 8,95 Adviesprijs
Stanno-Como-Ref-Short
€ 17,95 -28% € 24,95 Adviesprijs
Stanno-Bergamo-Scheidsrechter-Shirt
€ 24,95 -17% € 29,95 Adviesprijs
Stanno-Ancona-Ref-Shirt-LS
2+1 gratis
€ 10,95 -58% € 25,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

De juiste kleding

Als scheidsrechter neem je belangrijke beslissingen en zorg je ervoor dat de wedstrijd sportief verloopt. Iedereen moet kunnen zien dat jij de scheidsrechter bent en daarom is het van belang dat je een andere kleur kleding draagt dan de spelers. Voorheen bestond scheidsrechterskleding voornamelijk uit zwarte kleding. Tegenwoordig zie je juist ook veel felgekleurde versies.

De details

Scheidsrechterkleding bestaat uit een shirt, een broek en sokken. Het verschil met een voetbaloutfit is dat scheidsrechterskleding over verschillende broek- en borstzakken beschikt. De accessoires die je als scheidsrechter nodig hebt, zoals kaarten en een fluitje, kunnen in deze zakken opgeborgen worden. De borstzakjes hebben een klittenbandsluiting, zodat je geen spullen kan verliezen. De scheidsrechtersshirts zijn er met lang en met korte mouwen. Zorg er in ieder geval voor dat je bovenlichaam warm is en blijft. Als je bovenlichaam warm is, dan kan de rest van je lichaam ook makkelijker warm gehouden worden.

Het materiaal

Doordat je in beweging bent, kun je gaan transpireren. Dit transpiratievocht moet afgevoerd worden om je lichaam droog te houden. Is de kleding niet in staat om transpiratievocht af te voeren, dan wordt de kleding nat en zwaar en voelt het koud aan. Je lichaam koelt af en de kans op blessures neemt toe. Kies daarom voor een materiaal dat vocht goed kan afvoeren, zoals polyester. Polyester is licht van gewicht, droogt snel en voert vocht snel af.

Sommige merken voegen de vochtafdrijvende eigenschap toe door middel van een eigen techniek. Adidas zorgt er bijvoorbeeld met de ClimaCool technologie voor dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd en je droog en koel blijft aanvoelen.

Tip

Was je kleding volgens de wasvoorschriften. Deze zijn te vinden op de labels aan de binnenkant van de kleding. Was de kleding niet te warm en gebruik geen wasverzachter. De kleding kan hierdoor beschadigen.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.