Zaalvoetbalschoenen voor dames

Zaalvoetbal wordt ook wel futsal genoemd en wordt gespeeld in een zaal met een houten of kunststof vloer. Om optimaal te kunnen presteren en de kans op blessures te verkleinen is het belangrijk dat je de juiste voetbalschoenen draagt.

Lees meer...

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Grip en demping

Voor het voetballen in een zaal zijn er speciale zaalvoetbalschoenen. Deze schoenen bieden voldoende grip, wendbaarheid en demping op een zaalvloer. De verticale lijnen in de zolen van de zaalvoetbalschoenen zorgen voor grip op de vloer. Daarnaast bevatten de zolen van zaalvoetbalschoenen kleine rondjes, waardoor je korte draaibewegingen kan maken. Demping is van groot belang, omdat je veel bewegingen maakt op een harde vloer. Je lichaam krijgt dan flink wat te verduren. Demping in de zaalvoetbalschoenen zorgt ervoor dat deze klappen opgevangen worden.

Grip en demping zijn de belangrijkste eigenschappen die nodig zijn tijdens het zaalvoetballen en zaalvoetbalschoenen zijn hier speciaal op gericht. Trek daarom niet zomaar een paar gymschoenen aan, maar ga voor speciale zaalvoetbalschoenen. De letters IN in de naam van de schoenen geven aan dat de schoenen geschikt zijn voor indoor gebruik.

De juiste maat

Zorg dat je voor schoenen kiest die de juiste maat hebben. Draag je te ruime schoenen, dan heb je minder balcontrole en te strakke zaalvoetbalschoenen kunnen blaren veroorzaken. Leren voetbalschoenen mogen wel iets ruimer zitten, deze zetten licht uit en gaan zich vormen naar je voeten. In de maattabellen kan je checken welke maat je nodig hebt. Deze verschilt per merk.

Tip

Voor zaalvoetbal zijn er speciale voetballen, ook wel plofballen genoemd. Deze ballen stuiteren minder waardoor er technischer gespeeld kan worden.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.