Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Voetbalschoenen voor dames

Uiterlijk en prijs spelen misschien een grote rol bij je keuze voor voetbalschoenen, maar laat je hier niet door leiden. Voetbalschoenen moeten lekker zitten, de juiste grip bieden en je moet de bal er goed mee onder controle kunnen houden. Lees meer...

1-24 van 35

Pagina:
 1. 1
 2. 2

1-24 van 35

Pagina:
 1. 1
 2. 2

De juiste voetbalschoenen

Er zijn veel verschillende soorten voetbalschoenen. Allereerst bepaal je voor welk type veld je de schoenen gaat gebruiken. Voetbal je op natuurlijk gras, kunstgras of speel je in de zaal? Voor ieder type veld zijn er geschikte voetbalschoenen. Gebruik je voetbalschoenen alleen voor die ondergrond waar ze geschikt voor zijn. Ga je er op een ander type veld mee voetballen, dan is de kans op blessures groter. Je kan dan sneller uitglijden of je voeten blokkeren juist. Spierscheuringen en andere verrekeningen kunnen het gevolg hiervan zijn.

Noppen

Het aantal noppen en de vorm van de noppen bepalen voor welk type ondergrond de voetbalschoen geschikt is. Voetbalschoenen die geschikt zijn voor kunstgras hebben noppen die dicht bij elkaar staan. Voetbalschoenen geschikt voor harde of zachte ondergronden hebben vaak een Traxion zool wat inhoudt dat de zool brede, langwerpige noppen bij de bal van de voet en bij de hak heeft. Voetbalschoenen geschikt voor harde ondergronden hebben korte noppen en voetbalschoenen geschikt voor zachte ondergronden hebben lange noppen.

De voetbalschoenen worden ook wel onderverdeeld in 5 categorieën, FG, SG, TF, AG en IN.

 • FG is een afkorting van firm ground. Met deze voetbalschoenen heb je veel grip op natuurgras. Deze schoenen hebben langwerpige of korte noppen. De noppen zitten vast aan de zool. Je persoonlijke voorkeur bepaalt of je voor langwerpige of korte noppen gaat.
 • SG is de afkorting voor soft ground en is geschikt voor het voetballen op zachte, natte velden. De lange, metalen schroefnoppen zorgen voor veel grip. Hierdoor is de kans op uitglijden een stuk kleiner.
 • TF staat voor turf en deze schoenen hebben veel korte noppen. Hiermee heb je goede grip op een harde ondergrond, zoals kunstgrasvelden.
 • AG is een afkorting voor artificial ground. Deze voetbalschoenen hebben korte, harde noppen en zijn daarmee geschikt voor het voetballen op kunstgrasvelden.
 • IN staat voor indoor, wat inhoudt dat je met deze voetbalschoenen in een zaal kan voetballen. De zool is zo ontworpen dat je een goede grip hebt op een zaalvloer en je in alle vrijheid kan bewegen.

 • Materiaal

  Ook het materiaal speelt een rol bij je keuze voor de juiste voetbalschoenen. Voetbalschoenen van leer zitten als een tweede huid. Leer heeft wel veel onderhoud nodig. Voetbalschoenen gemaakt van een synthetisch materiaal zijn vaak lichter waardoor je er meer snelheid mee kunt maken. De specifieke eigenschappen van de voetbalschoenen staan beschreven in de uitgebreide productomschrijvingen.

  Onderhoud

  Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je voetbalschoenen moet je de schoenen goed onderhouden. Gebruik een borstel en water om de schoenen na het voetballen schoon te maken. Gebruik geen schoonmaakmiddel, de stiksels kunnen dan aangetast worden. Leren schoenen hebben nog wat extra aandacht nodig. Vet leren voetbalschoenen één keer per week in met een blanke vet. Het leer blijft dan soepel en scheuren worden voorkomen.

  Haal de voetbalschoenen uit je tas, zodat ze kunnen luchten. Zijn je schoenen nat, dan kan je krantenproppen in je schoenen stoppen. Laat de schoenen vervolgens op een natuurlijke manier drogen.

  Tip

  Het is belangrijk dat je de juiste maat draagt. Maten verschillen per merk dus check de maattabel die bij de desbetreffende schoen staat.
  Pas de voetbalschoenen aan het einde van de dag. Je voeten zijn dan wat dikker doordat ze vocht vasthouden. Trek je voetbalsokken en scheenbeschermers aan tijdens het passen, zodat je zeker weet hoe de schoen zit.
  Voetbal je met een enkelbrace, trek deze dan ook aan tijdens het passen van de voetbalschoenen.

  Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.