Waarom een goede fietsbroek onmisbaar is?

Een fietsbroek is een onmisbaar onderdeel van jouw wieleroutfit. Een fietsbroek voorkomt irritatie en zadelpijn en zorgt er daardoor voor dat jij een fijne fietstocht kan maken!

fietsbroekfietsbroek

Fietsbroek voor dames versus fietsbroek voor heren

We willen het hier natuurlijk niet gaan hebben over wie beter is in wielrennen, die discussie voer je thuis maar! Nee, het gaat hier om de verschillen tussen fietsbroeken voor heren en fietsbroeken voor dames. Mannen en vrouwen hebben andere drukpunten en daardoor hebben zij dus ook een andere fietsbroek nodig! De zeem in een dames fietsbroek is bijvoorbeeld breder dan die in een mannen fietsbroek, daarnaast zijn mannen fietsbroeken vaak voorzien van bretels en de vrouwen fietsbroeken juist niet.

fietsbroekfietsbroek

Waarom een fietsbroek met zeem?

Fietsbroeken met een zeem zorgen voor extra demping en de zeem zorgt natuurlijk ook voor de afvoer van het transpiratievocht. Kortom: een fietsbroek met zeem zorgt voor extra comfort en beschermt je huid tegen schuurplekken!

fietsbroekfietsbroek

Lange fietsbroek versus korte fietsbroek

Of je voor een korte fietsbroek of een lange fietsbroek kiest is vaak afhankelijk van het weer én van wat jij zelf fijn vindt. Twijfel je? Dan kun je altijd nog kiezen voor een driekwart broek of voor beenstukken. De beenstukken zijn helemaal ideaal als je een hele dag gaat fietsen en het in de ochtend nog te koud is voor een korte broek, de beenstukken kun je dan in de loop van de dag heel gemakkelijk af of omlaag doen.

fietsbroekfietsbroek

Hoe strak moet een fietsbroek zitten?

Het is altijd belangrijk dat je sportkleding goed zit, maar bij een fietsbroek is dit nóg belangrijker! Als de fietsbroek te groot is zullen de pijpjes omhoog kruipen en de eventuele bretels te weinig ondersteuning bieden. Daarentegen kan een te kleine broek natuurlijk gaan knellen, wat ook niet echt comfortabel is. Het is dus heel belangrijk dat je de juiste maat fietsbroek koopt!

fietsbroekfietsbroek

Gonso fietsbroek

Gonso doet nog een stapje extra, zij hebben zelfs fietsbroeken ontworpen voor de verschillende houdingen die je aan kunt nemen op de fiets! Zit je heel erg rechtop, dan kun je kiezen voor de Gonso Sitivo Blue fietsbroek. Zit jij helemaal voorovergebogen? Dan is de Gonso Sitivo Red fietsbroek echt iets voor jou! Heb je een houding die hier precies tussenin zit, oftewel zit jij gemiddeld voorovergebogen? Kies dan voor de Gonso Sitivo Green fietsbroek.