Hardloopsokken heren

Door de juiste hardloopsokken te dragen kun je blaren en andere vervelende blessures voorkomen! Hardloopsokken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, welke hardloopsokken jij nodig hebt is vooral afhankelijk van de weersomstandigheden en natuurlijk van jouw eigen voorkeur. Lees meer...

Producten 1-24 van 76

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 76

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hardloopsokken testen

Hoewel er vooral veel informatie te vinden is over hardloopschoenen, krijgen hardloopsokken meestal niet de aandacht die ze verdienen. Je zou het misschien niet verwachten, maar goede hardloopsokken zijn belangrijker dan je denkt! Een hardloopsok biedt, in tegenstelling tot veel normale sokken, extra ondersteuning op de plekken waar je juist wel wat extra comfort kunt gebruiken. Daarnaast beschikken veel hardloopsokken over ademend vermogen, waardoor de voeten hun warmte (en zweet) goed kwijt kunnen. Door het dragen van de juiste hardloopsokken voorkom je dat je met natte voeten (en blaren) thuiskomt.

Goede hardloopsokken

Het is natuurlijk geen verrassing dat je linker- en je rechtervoet niet hetzelfde zijn, waarom zou de sok dan wel hetzelfde zijn? Veel hardloopsokken zijn voorzien van een L en een R, deze letters geven aan welke sok bedoeld is voor je linkervoet en welke sok je juist aan je rechtervoet moet dragen. Deze speciale sokken zijn anatomisch gevormd en kunnen de voeten daardoor optimaal beschermen en ondersteunen. Veel hardlopers kiezen ervoor om hun hardloopsokken mee te laten veranderen met de verschillende weersomstandigheden. Is het buiten erg koud? Dan kun je kiezen voor hoge (en wellicht iets dikkere) sokken, die houden niet alleen je voeten, maar ook je enkels en achillespees warm! Op de warmere dagen van het jaar kan het juist fijn zijn om lage, dunne hardloopsokken te dragen, zodat je voeten heel eenvoudig hun warmte kwijt kunnen.

Tip

Een hardloopsok met een kleine maatboog (bijv. 43-44) sluit beter aan op de voet dan hardloopsokken met een grotere maatboog (bijv. 43-46).