Compressiekousen hardlopen heren

Compressiekousen bieden veel ondersteuning en comfort aan de onderbenen, het is dan ook niet zo gek dat de kousen zo populair zijn onder hardlopers! Daarnaast hebben de strakke kousen nog meer positieve effecten, ze stimuleren bijvoorbeeld de doorbloeding van het lichaam en verminderen trillingen in de beenspieren. Lees meer...

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom compressiekousen?

Voorheen begonnen veel hardlopers op medisch advies met het dragen van compressiekousen tijdens het hardlopen, maar steeds meer hardlopers kiezen er vrijwillig voor om compressiekousen te dragen. De compressiekousen oefenen veel druk uit op de enkels en dit neemt richting de knie geleidelijk af, hierdoor wordt het bloed richting het hart geduwd en de bloedcirculatie gestimuleerd. Compressiekousen zorgen dus voor een snellere bloeddoorstroming, waardoor er steeds sneller zuurstofrijk bloed terugkomt in de spieren en de afvalstoffen uit de spieren sneller afgevoerd worden! Ook zorgen de strakke kousen ervoor dat de spieren in de onderbenen minder trillen bij iedere stap, waardoor de spieren minder moe worden en het dus langer duurt voor de spieren zullen verzuren.

Wanneer compressiekousen dragen?

Compressiekousen zijn strakke en hoge kousen die je zowel tijdens het hardlopen kunt dragen als erna, er wordt zelfs aangeraden om de compressiekousen niet meteen uit te trekken na het hardlopen! Door het dragen van de compressiekousen tijdens het hardlopen zul je merken dat je benen minder vermoeid raken en je dus langer kunt hardlopen zonder dat het meer moeite kost. Door de compressiekousen ook na het hardlopen te dragen, kun je een sneller herstel van het lichaam realiseren en kun je dan ook sneller weer beginnen met een nieuwe hardlooptraining!