Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Regenjassen voor heren

Ga je samen met je vrienden of gezin een rondje lopen? Of trainen voor die tocht waar jullie voor hebben ingeschreven? Dan kun je zo maar in een regenbui terecht komen. Voor jullie geen probleem natuurlijk want daarvoor hebben jullie een regenjas mee! Lees meer...

1-24 van 50

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1-24 van 50

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Regenjas

Een regenjas houdt niet alleen je lichaam droog tijdens een grote regenbui, maar ook je mobiel, je sleutels en noem maar op. Een regenjas is vaak voorzien van afsluitbare zakken en anders groot genoeg om over je sweater of softshell heen te dragen, waardoor je je spullen met een gerust hart kan meenemen.

Een regenjas valt vaak wat ruimer om het lichaam dan een gewone jas, dit komt doordat de regenjas ervoor gemaakt is om over je gewone kleding te dragen.

Regenponcho

Een regenponcho is ook een soort regenjas en kan je dus ook prima beschermen tegen de regen! Eén van de grote voordelen van een poncho is dat je deze gemakkelijk en snel aan kunt trekken. Zodra je de eerste spetters voelt, kun je binnen een paar seconden je poncho aan hebben. Ook kan de poncho je rugtas drooghouden en is deze zeer licht van gewicht, waardoor je de poncho makkelijk mee kunt nemen.

Als het regent en hard waait is het minder verstandig om een regenponcho aan te doen. De wind kan gemakkelijk onder de poncho komen, waardoor deze op zal waaien en je kleding alsnog nat kan worden.

Waterdicht

Om aan te geven in welke mate een regenjas waterdicht is wordt gebruik gemaakt van de term ‘waterkolom’. Bij een waterkolom van 1.000mm is de jas waterafstotend, maar is de jas niet bestand tegen een langere regenbui. Vanaf 2.000mm ga je op ‘safe’, dan laat de jas namelijk ook geen water door als het een lange tijd regent. Wil je helemaal geen risico nemen? Ga dan voor een jas met een waterkolom vanaf 5.000mm.

Regenjassen hebben bij ritsen meestal een extra overslag, dit is om te voorkomen dat er via de rits water naar binnen loopt. Ook worden naden vaak dicht getapet, zodat ook hier geen lekkage zal ontstaan.

Tips

Wil je ook ’s avonds veilig door de regen wandelen? Kies dan voor een regenjas met reflecterende details.

Laat de regenjas goed drogen, voordat je hem opbergt. Op deze manier zorg je ervoor dat de regenjas de waterdichte functie behoudt. Maar let op! Laat de jas wel op een natuurlijke manier drogen, want een verwarming kan het materiaal aantasten.