Regenjassen heren

Ga je samen met je vrienden of gezin een rondje lopen? Of trainen voor die tocht waar jullie voor hebben ingeschreven? Dan kun je zo maar in een regenbui terecht komen. Voor jullie geen probleem natuurlijk want daarvoor hebben jullie een regenjas mee! Lees meer...

Producten 1-24 van 42

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 42

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Regenjas voor heren

Een regenjas houdt niet alleen je lichaam droog tijdens een grote regenbui, maar ook je mobiel, je sleutels en noem maar op. Een regenjas is vaak voorzien van afsluitbare zakken en anders groot genoeg om over je sweater of softshell heen te dragen, waardoor je je spullen met een gerust hart kan meenemen.

Een regenjas valt vaak wat ruimer om het lichaam dan een gewone jas, dit komt doordat de regenjas ervoor gemaakt is om over je gewone kleding te dragen.

Regenponcho voor heren

Een regenponcho is ook een soort regenjas en kan je dus ook prima beschermen tegen de regen! Eén van de grote voordelen van een poncho is dat je deze gemakkelijk en snel aan kunt trekken. Zodra je de eerste spetters voelt, kun je binnen een paar seconden je poncho aan hebben. Ook kan de poncho je rugtas drooghouden en is deze zeer licht van gewicht, waardoor je de poncho makkelijk mee kunt nemen.

Als het regent en hard waait is het minder verstandig om een regenponcho aan te doen. De wind kan gemakkelijk onder de poncho komen, waardoor deze op zal waaien en je kleding alsnog nat kan worden.

Waterdicht en waterafstotend

Om aan te geven in welke mate een regenjas waterdicht is wordt gebruik gemaakt van de term ‘waterkolom’. Hiervoor worden waardes gebruikt tussen de 0 mm en de 15.000 mm. Wat deze verschillende waardes precies inhouden kun je aflezen in het overzicht hieronder.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.
Regenjassen hebben bij ritsen meestal een extra overslag, dit is om te voorkomen dat er via de rits water naar binnen loopt. Ook worden naden vaak dicht getapet, zodat ook hier geen lekkage zal ontstaan.

Tips

Wil je ook ’s avonds veilig door de regen wandelen? Kies dan voor een regenjas met reflecterende details.

Laat de regenjas goed drogen, voordat je hem opbergt. Op deze manier zorg je ervoor dat de regenjas de waterdichte functie behoudt. Maar let op! Laat de jas wel op een natuurlijke manier drogen, want een verwarming kan het materiaal aantasten.