Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Tips&Trends  Tips&Trends

Heren veldvoetbal

Als je een wedstrijdje wilt voetballen is een bal natuurlijk een onmisbaar voorwerp! Maar voetballen zijn er in veel soorten en maten, wij leggen je graag uit hoe jij een geschikte voetbal kunt kiezen! Lees meer...

1-24 van 75

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

1-24 van 75

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Maat en gewicht

Hoewel het bij de jeugd nog heel belangrijk is om de juiste maat en het juiste gewicht te kiezen, kun je bij de volwassenen niet zoveel fout doen. De vaste maat voor heren is maat 5 en de bal hoort een gewicht te hebben van ongeveer 450 gram.

Materiaal

Een voetbal wordt vrijwel altijd gemaakt van polyurethaan of PVC. Polyurethaan is een duurzaam en slijtvast materiaal, de ballen van dit materiaal worden dan ook vaak als wedstrijdbal gebruikt. De bal van polyurethaan blijft, in tegenstelling tot een bal van PVC, ook bij slecht weer goed bespeelbaar. Alle veldvoetballen hebben een goede stuit, hierdoor gaat het tempo van het spel omhoog.

Keurmerk

Een aantal voetballen voldoen aan bepaalde voorwaarden en hebben hierdoor een officieel keurmerk gekregen. Je kunt de ballen met keurmerk herkennen aan de stempel op de bal. De verschillende keurmerken die ballen kunnen hebben zijn FIFA Quality PRO, FIFA Quality of International Match Standard (IMS).

Een keurmerk geeft het kwaliteitsniveau aan van de bal, ballen met een keurmerk zijn vanzelfsprekend van een goede kwaliteit! Om een keurmerk te verdienen wordt een voetbalbal op allerlei vlakken getest, zoals het gewicht, de omtrek en de verandering van vorm bij verschillende temperaturen.
Summer Sale