Voetbalschoenen voor heren

Afhankelijk van het type ondergrond waarop je voetbalt kies je de juiste voetbalschoenen. Behalve de zool zijn er nog wel een aantal andere factoren waar je rekening mee kunt houden: materiaal, grip, controle.

Lees meer...

Producten 1-24 van 101

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 101

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De verschillende soorten

Het eerste onderscheid dat wordt gemaakt betreft de zool van de schoen. Of je nu op gewoon gras, kunstgras, in de zaal of op straat voetbalt…ieder type veld vraagt om specifieke voetbalschoenen Afhankelijk van de ondergrond waarop deze gedragen gaan worden kies je de schoenen met de juiste zool. Draag je schoenen met een verkeerde zool, dan kan dit nare blessures veroorzaken.

De juiste noppen

De noppen bepalen voor welk type ondergrond de voetbalschoenen geschikt zijn. Kunstgrasschoenen hebben noppen die dicht bij elkaar staan. Schoenen die op zachte velden worden gebruikt hebben lange noppen, schoenen voor harde ondergronden korte koppen en zaalschoenen hebben helemaal geen noppen. Er zijn 5 afkortingen die gebruikt worden om aan te geven om wat voor type voetbalschoen het gaat.

FG is een afkorting voor firm ground. Firm Ground voetbalschoenen bieden veel grip op natuurgras. De noppen zijn langwerpig of kort en zitten vast aan de zool. Wij raden aan om de firm ground voetbalschoenen niet te gebruiken op kunstgras. De schoenen slijten sneller op kunstgras waardoor de fabrieksgarantie vervalt.

SG is de afkorting voor soft ground. Met deze schoenen kan je voetballen op zachte, natte velden. De lange, metalen schroefnoppen zorgen voor veel grip, wat uitglijden voorkomt.

TF staat voor turf. De korte noppen die onder deze voetbalschoenen zitten bieden een goede grip op een harde ondergrond, zoals turf- en kunstgrasvelden.

AG is een afkorting voor artificial ground. De korte, harde noppen maken deze voetbalschoenen geschikt voor het voetballen op kunstgrasvelden.

IN staat voor indoor. Met deze voetbalschoenen kan je in een zaal voetballen. De zool biedt een goede grip op een zaalvloer en je kan in alle vrijheid bewegen.
MG staat voor multiground. Multiground schoenen kun je én op gewoon gras én op kunstgras gebruiken! Ze hebben namelijk zowel AG noppen als FG noppen, waardoor je op elk veld voldoende grip hebt.

Leer of kunstleer

De bovenkant van voetbalschoenen worden gemaakt van leer of van kunstleer. Het is niet dat één van deze materialen beter is dan de andere. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Het voordeel van leer is dat het goed ademt en lang meegaat. Nog een voordeel is dat leer zich naar je voeten vormt wat zorgt voor meer controle. Leren schoenen vragen wel meer onderhoud. Ook houden leren schoenen meer vocht vast.

Voetbalschoenen gemaakt van kunstleer hebben minder onderhoud nodig en kunnen beter tegen wisselende weersomstandigheden. Daarnaast zijn deze voetbalschoenen meestal lichter en kan er daardoor meer snelheid mee gemaakt worden. Nadelen kunnen zijn dat synthetische voetbalschoenen minder lang mee gaan. Ook vormen deze schoenen zich minder goed naar je voeten en ademen de schoenen minder dan leren voetbalschoenen.

Het onderhoud

Na een training of wedstrijd is het verstandig de voetbalschoenen schoon te maken met een zachte borstel. Alleen bij kunstleren voetbalschoenen mag dit met behulp van water. Vermijd schoonmaakmiddelen, deze tasten de stiksels aan. Leren voetbalschoenen moeten regelmatig ingevet worden om te zorgen dat ze soepel blijven en niet scheuren.

Haal de voetbalschoenen uit je tas om deze te laten drogen en luchten. Zet je voetbalschoenen nooit op de verwarming of in de zon om te drogen, dit zorgt voor verdroging waardoor de schoenen minder soepel worden en de kans op scheuren groter is. Zijn de schoenen nat, stop er dan kranten in. De kranten nemen het vocht op.

Tip

Maten verschillen per merk. Check in de bijbehorende maattabel welke maat je nodig hebt.

Wil je een nóg betere pasvorm van de schoen? Maak ze dan een beetje nat voordat je er op gaat spelen, de schoenen zullen dan flexibeler worden en beter naar de voet vormen.

Ken je de comfortabele voetbalschoenen met een elastieken kraag al? Aan het begin krijg je deze schoenen misschien moeilijk aan je voet, maar als je ze eenmaal aanhebt zitten ze waarschijnlijk heerlijk! Met deze schoenen moet je dus even geduld hebben...
Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.