Grasveld voetbalschoenen voor heren

De ondergrond waarop je voetbalt is bepalend voor welk type voetbalschoenen je nodig hebt. Voetbalschoenen met vaste noppen kunnen meestal op meerdere ondergronden gebruikt worden en komen dan ook het meeste voor. Ze bieden veel stabiliteit en comfort.

Lees meer...

Producten 1-24 van 55

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 55

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wanneer zijn vaste noppen geschikt?

Voetbalschoenen met vaste noppen hebben meerdere zachte noppen die goed verdeeld zijn over de zool en bieden daardoor veel stabiliteit en comfort. Vooral op droge voetbalvelden komen deze schoenen goed tot hun recht. In de naam van de voetbalschoenen worden twee letters genoemd. Deze letters geven aan voor welke ondergrond de schoenen geschikt zijn.

Er is keuze uit, MG (Multi Ground), FG (Firm Ground), TF (Turf Ground) of AG (Artificial Ground) voetbalschoenen. De MG voetbalschoenen zijn allround voetbalschoenen en kunnen zowel op natuurlijk gras als op kunstgras gedragen worden. De FG voetbalschoenen zijn vooral bedoeld om op natuurgras te voetballen, maar je kunt er ook prima eens mee spelen op kunstgras. Speel je alleen op kunstgras, dan raden we aan te kiezen voor TF of AG kunstgrasschoenen.

De FG voetbalschoenen hebben ronde of langwerpige noppen. Voetbalschoenen met ronde noppen zorgen ervoor dat je snelle draaibewegingen kan maken. Daarentegen bieden voetbalschoenen met langwerpige noppen iets meer grip.

Het onderhoud

Door je voetbalschoenen goed te onderhouden heb je er langer plezier van. Maak de voetbalschoenen met een zachte borstel schoon na iedere training of wedstrijd. Als je voetbalschoenen gemaakt zijn van kunstleer, dan kan je er wat water bij gebruiken. Bij leren voetbalschoenen wordt dit afgeraden. Laat je schoenen niet in je voetbaltas zitten, maar haal ze eruit en laat ze goed luchten.

Als je voetbalschoenen op de verwarming legt of in de volle zon laat drogen, kunnen deze krimpen of kan het materiaal worden aangetast.

Tip

Per merk kan de maatvoering verschillen. Check in de bijbehorende maattabel welke maat je nodig hebt.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.