Zaalvoetbalschoenen voor heren

Voetballen kan overal, op een grasveld, op een kunstgrasveld, op de straat, maar ook binnen in een zaal. Voor zaalvoetbal, ofwel futsal, heb je andere schoenen nodig dan wanneer je deze sport beoefent op gras. De houten of kunststof vloer in een zaal kan aanleiding geven tot vervelende blessures als de verkeerde voetbalschoenen gedragen worden.

Lees meer...

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Goede grip

Zaalvoetbalschoenen hebben zolen die voldoende grip en demping bieden voor het spelen op de gladde en harde indoor ondergronden. Daarnaast zijn deze schoenen zo gemaakt dat je er ook wendbaar mee bent zonder dat je voet ‘vast’ op de grond blijft staan. De zolen kunnen verticale lijnen en kleine rondjes bevatten. De verticale lijnen zorgen voor grip. De kleine rondjes zorgen voor wendbaarheid, je kan door deze rondjes korte draaibewegingen maken.

Je lichaam krijgt veel te verduren op een harde zaalvloer en daarom heb je naast de juiste grip pook veel demping nodig vanuit je zaalvoetbalschoenen. De demping in zaalvoetbalschoenen zorgt dat de harde klappen deels worden opgevangen, waardoor er minder kracht op je gewrichten komt te staan en de kans op blessures wordt verkleind.

Staan de letters IN achter de productnaam, dan zijn de voetbalschoenen geschikt voor indoor gebruik.

De juiste maat

Zorg ervoor dat je de juiste maat zaalvoetbalschoenen draagt. Heb je te grote schoenen aan, dan heb je minder balcontrole en kun je struikelen over je eigen voeten. Te kleine schoenen kunnen zorgen voor blaren en irritaties.

Maten kunnen per merk verschillen. Kijk daarom in de bijbehorende maattabel welke maat je nodig hebt.

Tip

Zaalvoetbal wordt gespeeld met een speciale indoorbal. Deze indoorbal wordt ook wel plofbal genoemd. Het verschil ten opzichte van een gewone voetbal is dat een plofbal minder stuitert en het spel daardoor sneller en meer technisch is.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.