Kunstgras voetbalschoenen voor heren

Kunstgras vraagt om andere voetbalschoenen dan een gewoon grasveld. Heb je niet de juiste voetbalschoenen aan, dan is de kans groot dat je blessures oploopt. Speciale kunstgrasvoetbalschoenen zijn zo ontworpen dat ze de juiste grip bieden voor het spelen op kunstgras.

Lees meer...

Producten 1-24 van 42

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 42

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Grip en ondersteuning

Voetbalschoenen die geschikt zijn voor kunstgras hebben meer en kortere noppen dan voetbalschoenen die geschikt zijn voor natuurlijke grasvelden. Je hebt hierdoor een goede grip op het kunstgrasveld en je kan vrijuit bewegen. De letters AG (Artificial Grass) achter de productnaam geven aan dat de voetbalschoenen geschikt zijn voor kunstgras. Maar ook voetbalschoenen met de letters TF en FG zijn geschikt voor het spelen op kunstgras. TF voetbalschoenen zijn namelijk geschikt voor het voetballen op harde ondergronden. FG voetbalschoenen zijn allround voetbalschoenen en daardoor geschikt voor alle ondergronden.

Met grasschoenen op een kunstgrasveld

Als je met voetbalschoenen geschikt voor natuurlijke grasvelden op een kunstgrasveld gaat voetballen, loop je een groter risico op blessures. Voetbalschoenen geschikt voor grasvelden hebben andere eigenschappen dan kunstgrasvoetbalschoenen.

Zo hebben voetbalschoenen geschikt voor grasvelden langere noppen. Deze noppen steken in het natuurlijke gras en bieden daardoor een goede grip. Deze noppen kunnen op kunstgras niet in het veld gestoken worden. Op kunstgras heb je daarom voetbalschoenen nodig met korte noppen. Ga je wel met lange noppen op het kunstgrasveld, dan is de kans groot dat je voeten ‘vast’ blijven staan als je wilt draaien of als je je wilt afzetten. Dit kan voor nare blessures als verdraaiingen in knieën en enkels zorgen.

Tips

Laat je voetbalschoenen niet in de tas zitten als je thuiskomt. Haal ze uit de tas om goed te kunnen luchten. Maak de schoenen schoon met een zachte borstel.
Het kan per merk verschillen welke maat je nodig hebt. Check in de bijbehorende maattabel welke bij jouw voeten past.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.