Inline Skates voor kinderen

Hoewel skeelers en inline skates niet hetzelfde zijn, wordt er vaak wel hetzelfde mee bedoeld: een harde, hoge schoen met daaronder drie of vier wielen. Inline skates worden door kinderen vaak gebruikt om lekker buiten rondjes te rijden, in tegenstelling tot rolschaatsen zijn inline skates ook zeer geschikt om langere afstanden mee te rijden!

Lees meer...

Producten 1-24 van 81

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 81

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Skeelers of inline skates?

Hoewel skeelers bijna niet meer gemaakt worden, wordt de naam vaak nog wel gebruikt voor inline skates. De originele skeelers hebben namelijk vijf wielen en werden oorspronkelijk gebruikt door langeafstand- en wedstrijdrijders. De skeelers van destijds worden nu ook wel speedskates genoemd.

De meeste inline skates (tegenwoordig dus vaak skeelers genoemd) hebben net als rolschaatsen vier wielen, maar in tegenstelling tot de rolschaatsen staan de wielen bij inline skates in één rechte lijn achter elkaar.

Eigenschappen

Veel inline skates hebben een hardboot of een semi-softboot, dit houdt in dat de schoen óf helemaal gemaakt is van hard plastic óf dat de schoen gedeeltelijk gemaakt is van hard plastic. Daarnaast zijn inline skates te herkennen aan het remblokje die meestal aan de achterkant van de rechterschoen zit, deze wordt ook wel de hielstop genoemd. De hielstop is een zeer efficiënt en gemakkelijk remsysteem.

Tip

Is jouw kind dol op schaatsen, maar zit je midden in de zomerstop? Laat hem/haar dan eens een stukje skeeleren! Dit lijkt qua techniek veel op schaatsen, maar kun je het hele jaar door doen!

Tijdens het skeeleren kun je hoge snelheden bereiken, het is dan ook zeer verstandig om goede bescherming te dragen!