Veldvoetballen voor kinderen

Is jouw zoon of dochter ook altijd aan het voetballen? Dan mag een goede bal natuurlijk niet ontbreken! Maar waar moet je op letten als je een bal gaat kopen? Wij vertellen je er graag meer over!

Lees meer...

Producten 1-24 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gewicht

Voor kinderen kan een te zware bal al snel leiden tot een blessure, het is daarom heel belangrijk om een bal te kiezen die past bij de leeftijdscategorie van het kind. Kinderen tot 10 jaar voetballen met een bal met een gewicht van ongeveer 290 gram, kinderen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar spelen met een bal van tussen de 320 en 270 gram en de jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar spelen met een bal van tussen de 370 en 450 gram.

Materiaal

De buitenkant van een bal wordt meestal gemaakt van polyurethaan of PVC. Voor de officiële competitiewedstrijden wordt (vrijwel) altijd een bal van polyurethaan gebruikt, deze is namelijk zeer slijtvast en bestand tegen alle weersomstandigheden. Een bal van PVC kan niet goed tegen koudere temperaturen, de kans bestaat dat de bal dan een beetje van vorm verandert en wat sneller slijt.

Tips

Er bestaan ook speciale ballen om op het strand te voetballen, ideaal voor op vakantie of een dagje aan zee!

In de productomschrijving staat vaak beschreven wat de specifieke eigenschappen zijn en welk gewicht de bal heeft. Lees deze goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!