Veldhockeysticks

Het grootste gedeelte van het jaar kun je gewoon lekker buiten hockeyen, een veldhockeystick is dan ook een vast (en belangrijk!) onderdeel van jouw hockey-uitrusting. Welke veldhockeystick het beste bij jou past, is vooral afhankelijk van jouw eigen voorkeuren, maar ook jouw techniek en positie op het hockeyveld kunnen hierin een grote rol spelen. Lees meer...

Producten 1-24 van 37

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 37

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke lengte hockeystick heb ik nodig?

Een veldhockeystick krijgt flink wat te verduren op het vaak stugge kunstgras, het is dan ook niet onoverkomelijk dat je wel eens een nieuwe stick aan moet schaffen. Bij het kopen van een nieuwe veldhockeystick is het belangrijk om goed naar de lengte van de stick te kijken. Een hockeystick kun je naast je op de grond zetten, als deze ongeveer tot de bovenkant van het heupbeen komt, heb je de goede lengte te pakken! Een veldhockeystick met de juiste lengte voorkomt dat je te recht of juist te krom gaat lopen en dat kan jouw hockeyprestaties natuurlijk alleen maar ten goede komen.

Welke hockeystick past bij mij?

Welke stick je nodig hebt, kun je natuurlijk het beste zelf bepalen! Maar het is ook een beetje afhankelijk van jouw positie op het hockeyveld en hoe ervaren je bent als hockeyspeler. Heb je jarenlange ervaring op het hockeyveld? Dan is de kans groot dat je kiest voor een veldhockeystick met een kromming van 25mm, waardoor je gemakkelijk kunt pushen en lange schoten kunt geven. Een veldhockeystick met minder kromming zal daarentegen je balcontrole verbeteren. Ook de verschillende materialen waar veldhockeysticks van worden gemaakt, bieden verschillende voordelen! Carbon zorgt er bijvoorbeeld voor dat de stick erg stijf is, waardoor je meer slagkracht zult hebben. Kevlar is een duurzaam materiaal dat iets flexibeler is, waardoor de trillingen goed opgevangen worden door de stick. Ook glasvezel is een veelgebruikte stof in veldhockeysticks, dit materiaal zorgt voor veel balgevoel en is tevens erg krachtig!