Snowboots

Ben je op zoek naar een paar warme en waterdichte schoenen voor in de winter of voor op wintersport? Een wintersportuitrusting is niet compleet zonder snowboots. De snowboots zijn er in verschillende materialen, hoogtes en kleuren.

Lees meer...

Producten 1-24 van 106

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 106

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn snowboots?

De snowboots, ook wel bekend als winterlaarzen, zijn stevige en comfortabele laarzen die de voeten droog houden onder alle omstandigheden. Door het dragen van snowboots blijven de voeten warm, waardoor de rest van het lichaam ook op temperatuur blijft. De meeste winterlaarzen zijn voorzien van een grof profiel waardoor je veel grip hebt in de sneeuw of op gladde, oneffen paden.

De verschillen

Snowboots kunnen verschillen in materiaal, hoogte en kleur. De lederen winterlaars is erg populair, doordat deze naast de waterdichte eigenschap ook nog eens goed ademt. Een nadeel van dit materiaal is dat deze goed onderhouden moet worden. Snowboots gemaakt van andere materialen zijn minder ademend, maar wel onderhoudsvrij.

Een andere eigenschap waarin de laarzen kunnen verschillen is de hoogte. Lage modellen zijn comfortabel om te dragen en gemakkelijk om aan te trekken. Bij de hogere modellen kom je lastiger in de schoen en de hoge schacht zorgt ervoor dat je minder flexibel in je bewegingen. Deze zijn wel warmer dan de lagere modellen en de kans is kleiner dat er sneeuw in komt.

Tip

Zorg ervoor dat je de juiste maat draagt. Als dit niet het geval blijven de voeten niet goed warm doordat de verwarmende functie van de laars vervalt. Daarnaast is het belangrijk dat de schacht goed aansluit. Een openstaande schacht zorgt voor veel warmteverlies. Kijk voor de aanschaf goed in de bijbehorende maattabel zodat je de juiste maat bestel.

Om de schoenen zo lang mogelijk goed te houden is het belangrijk de schoenen altijd droog te maken na gebruik. Na de winter kun je de schoenen in sprayen met een vuil- en waterafstotende spray. Zo blijven de snowboots zo lang mogelijk waterdicht.

Toch nog vragen over de snowboots? Stel gerust aan onze klantenservice.