Softshell jassen

Ben je op zoek naar een jas met de goede eigenschappen van een regenjas en het comfort van een fleecetrui? Dan is een waterafstotende softshell jas wat jij zoekt. Dit is een goed ademende jas die geschikt is voor alle wandelingen. Lees hier...

Producten 1-24 van 65

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 65

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een softshell jas?

Een softshell is gemaakt voor warmte en comfort. Een softshell jas is niet waterdicht, maar waterafstotend. Het water wordt niet opgenomen door de jas maar druipt er vanaf, dit heet afparelen. De softshell houdt dit bij een klein buitje lang vol, maar wanneer het een stevige bui wordt dan zal het water wel door de jas komen. De jas heeft het ademende vermogen van een fleece, waardoor de jas niet snel te warm wordt. Ook biedt de veel bewegingsvrijheid.

Winddichte softshell

Naast waterafstotend is de softshell jas ook nog eens winddicht. Dit voorkomt afkoeling van het lichaam als het hard waait. De softshell kan tot hoog in de nek worden dichtgeritst, zodat je de kou en wind ook uit je nek kunt houden. Veel softshells zijn voorzien van een capuchon, die in sommige gevallen ook nog eens afneembaar is. Aangezien er veel warmte verloren gaat via het hoofd, is een jas met capuchon zeker in koude omstandigheden aan te raden. De meeste softshells zijn voorzien van aantrekkoorden aan de onderkant van de jas. Hiermee kun je de jas aanpassen aan jouw lichaam en zorgen dat deze goed aansluit. Aan het einde van de mouwen zit in veel gevallen klittenband. Hiermee kun je zorgen dat de mouwen strak om de pols sluiten, zodat er geen regen en wind langs de armen naar binnen kan komen.

Geschikt voor het wandelen

Een softshell is zeer geschikt om in te wandelen. Doordat de softshell transpiratievocht snel af kan voeren en aan de buitenlucht af kan staan, houdt deze het lichaam droog en warm. Zo kun je zo comfortabel mogelijk blijven lopen. Op warmere dagen kun je de softshell openritsen, waardoor je voldoende wind vangt om het niet extreem warm te krijgen. Uiteraard is de softshell ook geschikt om te dragen als jas naar bijvoorbeeld werk of school.

Tip

Door de softshell jas af en toe te wassen houdt je deze school en zorg je dat de ademende functie behouden blijft. Kijk goed in het label hoe deze gewassen dient te worden, om ook de rest van de functies optimaal te houden.

Toch nog vragen over de softshell jassen? Stel deze gerust aan onze klantenservice.