Tennis trainingspak

Tennis is een explosieve sport en daarom is het extra belangrijk dat de spieren goed warm zijn voordat je begint. Daarnaast kun je spierpijn voorkomen door te zorgen dat de spieren niet te snel afkoelen na het tennissen. Een trainingspak kan je hier bij helpen. Lees meer...

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarvoor dient een trainingspak?

Een trainingspak bestaat uit een trainingsjas en een trainingsbroek. Dit is een multifunctioneel pak. Het kan voor, tijdens en na het tennissen worden gedragen. Daarnaast is het ook geschikt als vrijetijdskleding.

Tennispak

Om blessures te voorkomen is het belangrijk om voor het tennissen een warming-up te doen. Zo kunnen de spieren los gemaakt worden en kunnen deze opwarmen. Zeker wanneer het wat kouder is, raden wij je aan dit te doen met een trainingspak aan. Trek het pak pas uit als de training of wedstrijd begint. Bij tennis zijn er ook veel momenten dat je stil staat. Als het buiten koud is, raden wij je aan om (een deel van) de wedstrijd of training in trainingspak te tennissen, totdat je echt goed warm bent.

Na het tennissen is het belangrijk de spieren geleidelijk af te laten koelen, dit verminderd de spierpijn en houdt de spieren soepel. Trek daarom na de wedstrijd het trainingspak weer aan.

Wat is het beste materiaal?

De trainingspakken zijn gemaakt van een synthetische vezel, een voorbeeld hiervan is polyester. Deze hebben de eigenschap om vocht snel op te nemen en weer af te staan. Wanneer jij dus zweet tijdens het tennissen, zorgt het trainingspak, mits de onderkleding dit ook doet, dat je droog blijft. Zo blijft het pak licht, droog en comfortabel. Een stof zoals katoen is niet geschikt om in te tennissen. Dit materiaal neemt veel vocht op maar voert dit vervolgens niet af. Het pak wordt dan nat en zwaar waardoor het in plaats van warm alleen maar kouder gaat aanvoelen.

Tip

Kijk voor de goede maat in de maattabel die bij het trainingspak staat aangegeven. Let op, dit verschilt per merk.

Toch nog vragen over de trainingspakken? Stel ze gerust aan onze klantenservice.