Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Scheenbeschermers

Voetbal is een fysieke sport waar veel blessures worden opgelopen. Doordat er lichamelijk contact komt het vaak voor dat je wordt geraakt door de tegenstander. Om een gevoelig deel van je lichaam, de schenen, te beschermen, draag je scheenbeschermers. Dit is niet alleen veilig maar ook verplicht. Maar wat zijn de goede scheenbeschermers? Lees meer...

1-24 van 77

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

1-24 van 77

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Waar moet ik op letten?

Het is belangrijk dat de scheenbeschermers comfortabel zijn om te dragen. Je moet genoeg bewegingsvrijheid hebben en de beschermers mogen niet tot last zijn. Om die bewegingsvrijheid te bevorderen is het niet verstandig om de scheenbeschermers op de groei te kopen. Het onderbeen moet minimaal voor driekwart bedekt zijn en de scheenbeschermers mogen tot maximaal 5 centimeter onder de knieën komen. De beste scheenbeschermers zijn van een harde kunststof en beschikken over enkelbescherming door de enkelsok.

Doordat voetbal een fysieke sport is, waarbij sprake is van lichamelijk contact, komen er ook veel blessures bij voor. Daarom heeft de KNVB in 1999 besloten dat het dragen van scheenbeschermers tijdens wedstrijden verplicht is. In jaren die volgden zijn onderbeenblessures, die variëren tussen schaafwonden, kneuzingen en botbreuken, met 25% afgenomen. De KNVB kan het niet verplichten om tijdens de training ook scheenbeschermers te dragen, maar raadt dit wel aan.

Tip

Om te zorgen dat de scheenbeschermers zeker op hun plek blijven kun je gebruik maken van speciale elastische banden die er voor zorgen dat de scheenbeschermers niet verschuiven. Deze Guard Stay zijn hier te vinden.
Laat na gebruik de scheenbeschermers niet in de tas zitten, maar hang deze op. Zo kunnen deze luchten en voorkom je dat er bacteriën ontstaan. Mocht je een wond krijgen op het scheenbeen, kunnen dit soort bacteriën zorgen voor infecties en dit moet voorkomen worden.

Was de scheenbeschermers regelmatig. Dit kun je doen in een emmer lauw water met een beetje wasmiddel of groene zeep. De scheenbeschermers kunnen ook in de wasmachine, maar dan wel op een lage temperatuur (maximaal 30 graden Celcius). Doe de beschermers in een waszak in verband om te zorgen dat de functie van het klittenband niet verloren gaat.

Toch nog vragen over de scheenbeschermers? Stel ze gerust aan onze klantenservice.