Scheenbeschermers

Producten 1-24 van 45

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 45

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom scheenbeschermers dragen?

Doordat voetbal een fysieke sport is, waarbij sprake is van lichamelijk contact, komen er ook veel blessures bij voor. Daarom heeft de KNVB in 1999 besloten dat het dragen van scheenbeschermers tijdens wedstrijden verplicht is. In jaren die volgden zijn onderbeenblessures, die variëren tussen schaafwonden, kneuzingen en botbreuken, met 25% afgenomen. De KNVB kan het niet verplichten om tijdens de training ook scheenbeschermers te dragen, maar raadt dit wel aan.

Hoe moeten scheenbeschermers zitten?

Het is belangrijk dat de scheenbeschermers comfortabel zijn om te dragen. Je moet genoeg bewegingsvrijheid hebben en de beschermers mogen niet tot last zijn. Om die bewegingsvrijheid te bevorderen is het niet verstandig om de scheenbeschermers op de groei te kopen. Het onderbeen moet minimaal voor driekwart bedekt zijn en de scheenbeschermers mogen tot maximaal 5 centimeter onder de knieën komen. De beste scheenbeschermers zijn van een harde kunststof en beschikken over enkelbescherming door de enkelsok.

Hoe was je scheenbeschermers?

Was de scheenbeschermers regelmatig. Dit kun je doen in een emmer lauw water met een beetje wasmiddel of groene zeep. De scheenbeschermers kunnen ook in de wasmachine, maar dan wel op een lage temperatuur (maximaal 30 graden Celcius). Doe de scheenbeschermers in een waszak om te voorkomen dat de functie van het klittenband verloren gaat.

Tips

Om te zorgen dat de scheenbeschermers zeker op hun plek blijven kun je gebruik maken van speciale elastische banden die er voor zorgen dat de scheenbeschermers niet verschuiven. Deze Guard Stay zijn hier te vinden.

Laat na gebruik de scheenbeschermers niet in de tas zitten, maar hang deze op. Zo kunnen deze luchten en voorkom je dat er bacteriën ontstaan.

Toch nog vragen over de scheenbeschermers? Stel ze gerust aan onze klantenservice.