Scheidsrechterskleding

Ben jij een scheidrechter en op zoek naar de juiste kleding? Wij helpen je graag met het kiezen van de beste outfit. Waar moet je nou precies op letten? Welk materiaal is het meest geschikt?

Lees meer...

Producten 1-24 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke kleding is het beste?

Scheidsrechters nemen de beslissingen in wedstrijden en zijn verantwoordelijk van een sportief verloop. Het is dan ook belangrijk dat de scheidsrechter makkelijk te onderscheiden is van de spelers. Hierbij is het belangrijk dat er een andere kleur wordt gedragen dan de spelers. Traditioneel wordt er een zwarte broek met een zwart shirt gedragen. Tegenwoordig zijn er veel scheidsrechters die juist een felgekleurde outfit dragen.

De verschillen

In tegenstelling tot normale voetbalkleding, is de scheidsrechterskleding voorzien van broekzakken en borstzakken. Hierin kunnen scheidsrechter accessoires zoals de kaarten en een fluitje in worden opgeborgen. De borstzakjes zijn voorzien van een klittenbandsluiting zodat er niets uit kan vallen. De shirts zijn in twee verschillende soorten verkrijgbaar, een shirt met lange mouwen en een shirt met korte mouwen. Wanneer het kouder wordt, is het verstandig om een shirt met lange mouwen aan te trekken. Dit zorgt ervoor dat het bovenlichaam warm blijft. Wanneer het bovenlichaam warm is, heeft het minder moeite om de rest warm te houden.

Welke stof is het meest geschikt?

Het is belangrijk dat de scheidsrechterskleding tijdens het zweten toch droog en comfortabel blijft aanvoelen. Wanneer je een 100% katoenen shirt of broek gebruikt, is dit niet het geval. Het katoen neemt het zweet op, maar voert het vervolgens niet af. Dit zorgt ervoor dat de kleding nat en zwaar wordt en uiteindelijk ook koud gaat aanvoelen. Kleding gemaakt van polyester, of van polyester in combinatie met katoen, is het meest geschikt om te dragen tijdens het sporten. Dit is een sneldrogende stof die het zweet goed afvoert.

Sommige merken werken met speciale technieken die bijdragen aan de afvoer van transpiratievocht. Nike gebruikt bijvoorbeeld de Dri-Fit technologie. Deze voert het zweet extra snel af wat zorgt voor een groot draagcomfort. Adidas heeft haar ClimaCool technologie. Deze technologie heeft dezelfde uitwerking als de Dri-Fit technologie van Nike.

Tip

Was de kleding niet te warm, bij hogere temperaturen dan 40 graden Celcius wordt de vochtabsorptie en de flexibiliteit van de kleding aangetast. Om de kleding zo lang mogelijk mee te laten gaan, raden wij wassen op 30 graden Celcius aan. Doe er ook geen wasverzachter bij, dit is ook niet goed voor de stof.

Toch nog vragen over scheidsrechterskleding? Stel ze gerust aan onze klantenservice.