Alles over fietsen

Nederland is bij uitstek een fietsland, wist je dat er zelfs meer fietsen zijn dan inwoners? De tweewieler brengt ons van A naar B, maar je kunt natuurlijk ook lekker op de racefiets of de mountainbike stappen om een bepaalde route te fietsen! Waar moet je allemaal aan denken als je op de racefiets stapt en waarom scheren wielrenners hun benen eigenlijk? Hier vind je de antwoorden op al jouw prangende vragen!

Musthaves voor op de fiets!

 • Fietshelmen

  Wij raden altijd aan om een fietshelm te dragen als je gaat fietsen. Een fietshelm vangt de ergste klap op bij een valpartij of botsing, waardoor de kans op hoofd- en hersenletsel flink wordt verkleind.

  Naar de fietshelmen
 • Fietsbrillen

  Een fietsbril beschermt je ogen en zorgt voor een goed zicht. Fietsbrillen zijn er om je te beschermen tegen zon, wind en vuil. Een fietsbril verhoogt het fietsplezier doordat je altijd goed kunt zien en geen last hebt van traanogen. Daarnaast staat een fietsbril ook nog eens sportief en hip!

  Naar de fietsbrillen
 • Fietshandschoenen

  Koude vingers kunnen je fietsplezier bederven. Zeker in de winter kun je een paar fietshandschoenen goed gebruiken. Naast dat de handschoenen je warm houden, zijn er nog meer voordelen.

  Naar de fietshandschoenen

Bekijk de fietsmerken:

Fietskleding

 • Fietsjacks

  Niets is lekkerder dan een fietstocht in de frisse, winterse buitenlucht, zeker als er een winters zonnetje schijnt. Wat op zulke dagen vaak onderschat wordt is de koude wind. Om toch warm genoeg de weg op te gaan kun je een fietsjack dragen. Deze beschermt je tegen wind en houdt je ook nog eens droog tijdens een onverwachte regenbui.

  Naar de fietsjacks
 • Fietsshirts

  Fietsshirts zijn speciaal ontwikkeld om zorgeloos te kunnen fietsen. Deze shirt beschikken over een aantal eigenschappen die andere, standaard sportshirts, niet hebben. Wielrennen wordt bijvoorbeeld al in een heel andere houding gedaan dan andere sporten, waardoor dit ook aanpassingen in het shirt vraagt.

  Naar de fietsshirts
 • Ondergoed voor fietsen

  Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum .

  Naar het ondergoed voor fietsen
 • Fietsbroeken

  Zadelpijn kan een leuke fietstocht ombuigen in een helse tocht. Het dragen van een goede fietsbroek zorgt dat zadelpijn voorkomen wordt. Daarnaast zijn er nog meer voordelen waar je van geniet tijdens het dragen van een fietsbroek.

  Naar de fietsbroeken
 • Fietssokken

  De juiste fietsoutfit zorgt ervoor dat jij zorgeloos kunt fietsen. Een onderdeel van deze outfit die vaak wordt vergeten zijn de fietssokken. Fietssokken zijn wel degelijk anders dan standaard sokken en deze verkleinen de kans op blessures. Waar je op moet letten bij het aanschaffen van fietssokken?

  Naar de fietssokken

Advies over fietsen

 • Wielrentips!

  Wil jij gaan beginnen met wielrennen? Dat klinkt natuurlijk heel simpel: je stapt op de fiets en gaan! Toch heb je meer nodig dan alleen een fiets... Wij geven je tips die niemand je van tevoren vertelt, maar die eigenlijk wel heel erg handig zijn!

  Lees meer
 • Waarom worden benen geschoren bij wielrenners?

  Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum .

  Lees meer
 • Regenkleding voor op de fiets: do's and don't

  Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum .

  Lees meer

Wat zeggen de experts?

 • De beste hardloopschoenen van Asics

  Door Stéfani Warning - fanatiek hardloopster

  Hardlopen is een ideale manier om je hoofd leeg te maken, fit te blijven en jezelf uit te dagen. Het liefst springt Stéfani (fanatiek hardloopster) ’s ochtends vroeg haar bed uit voor een rondje hardlopen, maar hardlopen kun je altijd en overal. Stéfani testte verschillende Asics hardloopschoenen, benieuwd naar haar bevindingen?

  Lees meer
 • De beste hardloopschoenen van Saucony

  Het hardloopvirus wie kent het niet, ook ik ben ermee besmet, inmiddels loop ik alweer heel wat jaartjes hard. Van oorsprong ben ik een zwemmer/waterpoloër, maar waar mijn waterpoloseizoen ten einde liep, bleef mijn energie aanwezig! Voorzichtig en met de opbouw die velen van ons hebben gevolgd begon ik, met de Belgische mevrouw (Evy) in mijn oren die precies vertelde wat ik moest doen, met hardlopen. Super blij en trots was ik dan ook op haar eerste 5km.

  Lees meer
 • De beste hardloopschoenen van Mizuno

  Hardloopschoenen zijn er tegenwoordig in alle soorten, maten, merken, kleuren en prijzen. Toen ik laatst nét iets te lang doorliep op mijn oude, afgetrapte schoenen, besefte ik weer even hoe belangrijk goede schoenen eigenlijk zijn en welk verschil dat kan maken. Vooral op lange termijn in het voorkomen van blessures en om lekker te blijven lopen. Momenteel train ik voor de marathon van Valencia en kun je dus wel zeggen dat ik hardloopschoenen verslind.

  Lees meer

BACK TO SCHOOL

Ignore the squirrels, you'll never catch them anyway. Lick butt flex claws on the human's belly and purr like a lawnmower. Avoid the new toy and just play with the box it came in furball roll roll roll. Rub face on owner.