Fitness sportbeha

Een standaard beha biedt niet de ondersteuning die je nodig hebt tijdens het sporten. Je borsten zijn kwetsbaar en hebben deze ondersteuning juist hard nodig om te voorkomen dat je blessures oploopt en dat je hangende borsten krijgt. Lees meer...

Producten 1-24 van 86

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 86

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Functie sportbeha

Tijdens het fitnessen vangen de spieren in je lichaam de bewegingen op. Je borsten hebben geen spieren, maar bestaan uit weefsel. Doordat je borsten geen spieren hebben, worden de bewegingen in je borsten niet opgevangen. De druk die tijdens het sporten ontstaat kan hierdoor hangende borsten veroorzaken en als je eenmaal hangende borsten hebt wordt dit niet meer minder. Daarnaast neemt de druk op je nek en rug toe en kunnen deze overbelast raken. Voorkom dit alles en draag een sportbeha tijdens het sporten!

De beste sportbeha voor jou

Een sportbeha heeft als belangrijkste functie het ondersteunen van je borsten. Daarnaast voert een sportbeha vocht af en voorkomt de beha wrijving. De juiste maat speelt hierbij wel een belangrijke rol, want draag je niet de juiste maat dan gaan deze juist zo belangrijke eigenschappen verloren. Een sportbeha zit strakker dan een gewone beha, maar je mag geen drukkend gevoel ervaren bij het ademhalen. Dan zit de beha te strak. Er zijn een aantal aandachtspunten waar je verder op kan letten bij de aanschaf van een nieuwe sportbeha.

Sportbeha’s zijn er met cups en zonder cups. Een sportbeha met cup is geschikt voor dames met grote borsten. Sportbeha’s zonder cups zijn geschikt voor dames met kleine tot middelgrote borsten. De meeste sportbeha’s hebben geen beugels, maar beschikken over een verstevigde borstband. Deze band vervangt als het ware de beugels.

Sportbeha’s kunnen brede, smalle, rechte of gekruiste schouderbandjes hebben. Je krijgt meer steun met brede bandjes. Gekruiste schouderbandjes vangen de schouderbelasting beter op. En dan is er nog een verschil in type sluiting. Sportbeha’s kunnen een sluiting aan de voor- of achterkant van de beha hebben of ze hebben geen sluiting.

Materiaal

Sportbeha’s worden gemaakt van materiaal dat in staat is om transpiratievocht af te voeren. Je lichaam blijft daardoor droog aanvoelen. De toevoeging van elastaan zorgt voor een extra comfortabel gevoel.

Passen

Als je de beha gaat passen kan je een aantal dingen doen om te checken of de beha echt goed zit. Spring en beweeg tijdens het passen. Je kan dan bepalen hoe de beha zit tijdens beweging. Doe je armen in de lucht. Schuift je beha omhoog? Dan heb je een kleinere omvang nodig. Beha’s rekken iets uit in de loop der tijd. Door de beha op het laatste haakje te passen, kan je deze altijd nog strakker zetten als de beha wijder is geworden.

Wasvoorschriften

Om de kwaliteit van je sportbeha te behouden is het van belang de beha te wassen volgens de wasvoorschriften. De instructies staan op het label aan de binnenkant van de beha. Om transpiratie geen kans te geven in te trekken in de beha raden wij je aan de beha snel na het sporten te wassen. Een handsopje is het beste. Gebruik lauw water en een wasmiddel voor de fijne was. Laat de beha niet te lang weken in het sopje. Spoel de beha goed uit. Hang de beha op om te drogen.

Tip

Niet iedere sportbeha biedt dezelfde mate van ondersteuning. In de productomschrijvingen kan je lezen welke mate van ondersteuning de desbetreffende sportbeha biedt.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.