Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Voetbalschoenen met vaste noppen voor dames

Voetbalschoenen met vaste noppen zijn veelal geschikt voor verschillende soorten ondergronden, dit soort voetbalschoenen komt dan ook het vaakst voor. De vaste noppen zorgen voor veel stabiliteit en grip op het veld. Lees meer...

1-24 van 66

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1-24 van 66

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Vaste noppen

Voetbalschoenen met vaste noppen hebben vaak meer noppen dan voetbalschoenen met schroefnoppen, hierdoor heb je grip op het veld. De voetbalschoenen met vaste noppen presteren het beste op een droog voetbalveld, maar ook op een drassig voetbalveld zorgen deze voetbalschoenen voor voldoende stabiliteit door de (meestal) 12 tot 15 noppen.

Afkortingen

In de naam van een voetbalschoen kun je vaak ook twee letters terugvinden, deze letters geven aan voor welke ondergrond de schoenen geschikt zijn.

FG betekent Firm Ground, deze voetbalschoenen zijn echte allrounders. Je kunt ze zowel op natuurlijk gras als op kunstgras gebruiken. Deze schoenen hebben vaak ronde of langwerpige noppen. De ronde noppen zorgen ervoor dat je zeer wendbaar bent en gemakkelijk snelle draaibewegingen kunt maken. De langwerpige noppen hebben als groot voordeel dat je meer grip hebt op het veld, je zult dus niet snel onderuit gaan met deze voetbalschoenen!

Als je alleen maar op kunstgras speelt kun je het beste kiezen voor de voetbalschoenen met TF (Turf Ground) of AG (Artificial Ground) in de naam, dit zijn namelijk echte kunstgras schoenen!

Onderhoud

Des te beter je je voetbalschoenen onderhoud, des te langer heb je er plezier van! Na de trainingen en wedstrijden kun je de schoenen met een zachte borstel schoonmaken, als de schoenen van kunstleer zijn kun je hier eventueel wat water bij gebruiken. Leren voetbalschoenen moet je af en toe invetten, door het invetten blijven de voetbalschoenen soepel. Haal ze, als je thuis bent, weer uit je tas en laat ze luchten op kamertemperatuur. Leg je voetbalschoenen zeker niet in de zon of op de verwarming! Dan kunnen de schoenen namelijk krimpen en kan het materiaal aangetast worden.

Tip

Per merk is er een maattabel opgesteld, waardoor je altijd precies de goede maat kunt bestellen en niet voor verrassingen komt te staan.