Kunstgras voetbalschoenen voor dames

Kunstgras is anders dan natuurlijk gras, daarom bestaan er ook speciale kunstgrasschoenen! Voetballen op kunstgras wordt steeds populairder en de kans is groot dat je ook komend seizoen weer heel wat wedstrijden op kunstgras zult spelen. Met de juiste schoenen kun je de kans op een blessure aanzienlijk verkleinen.

Lees meer...

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het grootste verschil

De afkorting AG in de naam van een voetbalschoen geeft aan dat de voetbalschoenen uitermate geschikt zijn om te dragen op kunstgras. Het grootste verschil tussen een normale voetbalschoen en een kunstgrasschoen zit in de zool. De noppen van een normale voetbalschoen zijn langer, terwijl dit op kunstgras juist kan leiden tot blessures. Een speciale kunstgrasschoen biedt meer grip en minder kans op blessures, deze schoen heeft namelijk meer noppen, maar deze zijn wel korter dan de noppen van een normale voetbalschoen. Door de korte noppen is je wendbaarheid hoger en kun je makkelijker draaibewegingen maken.

Gewone voetbalschoenen op kunstgras

Wanneer je met gewone voetbalschoenen op kunstgras gaat voetballen, is de kans dat je een blessure oploopt veel groter dan met kunstgrasschoenen. De lange noppen van de gewone voetbalschoen bieden op natuurlijk gras juist veel grip, omdat ze een stukje wegzakken in de grond. Op kunstgras is dit anders, de kans is groot dat je met de langere noppen vast blijft staan als je wilt draaien, dit kan een lelijke blessure aan je knieën of enkels veroorzaken.

Onderhoud

Na een training of wedstrijd is het aan te raden om je schoenen met een zachte borstel schoon te maken, schoenen van kunstleer mogen eventueel met een beetje water erbij schoon gemaakt worden. Haal ze als je thuis komt wel weer gelijk uit je tas en laat de schoenen op kamertemperatuur drogen. Leg je schoenen niet in de zon of op de verwarming, de hitte kan het materiaal van de schoenen namelijk aantasten en zo kan de schoen ook gaan krimpen.

Tip

De maten van de verschillende merken kunnen net een paar millimeter verschillen, kijk daarom goed in de maattabel van de desbetreffende schoen! Zo kom je niet voor verrassingen te staan.