Duurzame jassen

Wat is duurzaam?

Het kopen van een duurzame jas hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, want tegenwoordig hebben heel veel merken duurzaamheid hoog in het vaandel staan! Ieder merk gaat er op zijn eigen manier mee om, de één maakt duurzame jassen van gerecycled materiaal, de ander heeft zich aangesloten bij een duurzaam keurmerk dat zich inzet voor eerlijke arbeidsomstandigheden en weer een ander streeft naar een wereld zonder dierenmishandeling. Lees meer...

Producten 49-72 van 455

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 49-72 van 455

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Milieuvriendelijke jassen

Sinds Didriksons in 1913 opgericht is, is Didriksons constant bezig met het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. Door zo min mogelijk gebruik te maken van chemicaliën, giftige stoffen, energie en water is Didriksons voortdurend bezig met het ontwikkelen van een milieuvriendelijke manier van produceren. Daarnaast wordt ook het transport tot een minimum gereduceerd. Didriksons wil niet alleen jassen produceren voor de generaties die nu leven, maar ook voor de generaties die nog komen gaan!

Diervriendelijke jassen

Save the Duck is een merk dat zich inzet om dierenmishandeling de wereld uit te helpen, zij produceren alleen maar met materialen die níet afkomstig zijn van dieren! Dus bont, dons of leer zul je in de jassen van Save the duck niet tegenkomen! Daarnaast proberen zij ook veel gerecyclede materialen in hun jassen te gebruiken, hiervoor worden bijvoorbeeld PET-flessen en visnetten gerecycled. De jassen van Save the duck zijn dan ook niet alleen heel hip, maar ook nog eens heel milieu- en diervriendelijk.

Zijn duurzame jassen duur?

Duurzame jassen zijn vaak heel slijtvast en tijdloos, hierdoor kun je de jas dus meerdere jaren dragen! Hoe langer je een jas draagt, hoe duurzamer de jas is. Hoe duurzaam een jas is, is dus niet alleen afhankelijk van op welke manier deze geproduceerd is, maar ook van hoe lang en hoe vaak jij de jas draagt! Het kan dus voorkomen dat aan een duurzame jas een groter prijskaartje hangt dan aan een andere jas, maar de kans is dan ook groot dat je veel langer plezier hebt van de duurzame jas. En door de jas vaak te dragen, worden de kosten per keer dat je de jas draagt een stuk lager!