Hockeykleding heren

Tijdens de hockeytrainingen en de hockeywedstrijden wil je je natuurlijk helemaal op het spel kunnen focussen, het is dan ook heel belangrijk dat je comfortabele kleding draagt! Functionele hockeykleding biedt voldoende bewegingsvrijheid en stelt jou in staat om optimaal te presteren op het hockeyveld. Lees meer...

Producten 1-24 van 112

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 112

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wedstrijdkleding hockey

Een compleet herentenue bestaat uit een paar hockeysokken, een korte hockeybroek en een hockeypolo of een hockeyshirt. De hockeykleding moet je in alle weersomstandigheden kunnen dragen, het is dus heel belangrijk dat de kleding je koel houdt in de zomer en warm houdt in de winter! Daarnaast is het wel zo fijn als de hockeykleding soepel valt en je niet belemmert tijdens het bewegen, veel hockeykleding wordt dan ook vaak gemaakt van polyester. Een ander bijkomend voordeel van polyester is dat het ademend is en eventueel transpiratievocht direct afvoert naar buiten, zo blijft het lichaam droog en fris tijdens de hockeywedstrijd!

Trainingskleding hockey

Net zoals bij veel andere sporten, is er ook bij hockey speciale trainingskleding ontwikkeld. Deze trainingskleding wordt niet alleen gedragen tijdens de trainingen, maar kan ook heel goed van pas komen als je reserve zit of tijdens de warming-up van een wedstrijd. De trainingskleding bestaat vaak uit een trainingsjack en een trainingsbroek, maar ook trainingssweaters zijn heel populair bij veel hockeyers! De trainingskleding houdt de spieren in het lichaam lekker warm, waardoor de kans op een blessure kleiner wordt.

Tip

Het is verstandig om een trainingspak ook na een wedstrijd of training aan te houden of aan te trekken. Zo voorkom je dat je spieren te snel afkoelen en bevorder je het herstel van het lichaam.