Scheidsrechterskleding voor heren

Als scheidsrechter moet je opvallen tussen de spelers en daarom heeft scheidsrechterskleding andere kleuren dan voetbalkleding. Ook is de kleding voorzien van handige details, zodat jij optimaal de wedstrijd in sportieve banen kan leiden.

Lees meer...

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De juiste outfit

Als scheidrechter moet je een onderscheidende outfit dragen. Het moet duidelijk zijn dat jij de scheidsrechter bent. De kleding voor een scheidsrechter heeft dan ook andere kleuren dan de kleding voor de voetbalspelers. Waar dit voorheen vaak zwarte kleding betrof, is de kleding er tegenwoordig ook in felgekleurde varianten. Scheidsrechterskleding bestaat uit een shirt, een broek en sokken.

Handige details

Scheidsrechterskleding is voorzien van handige details, zoals verschillende borst- en broekzakken. In deze zakken kan je de noodzakelijke accessoires bewaren die je nodig hebt als scheidsrechter. De borstzakjes zijn meestal af te sluiten met klittenband zodat je geen spullen verliest tijdens het rennen en het volgen van het spel.

Scheidsrechtersshirts zijn er met lange en met korte mouwen. Belangrijk is dat je bovenlichaam op temperatuur blijft. Is je bovenlichaam warm, dan is het voor de rest van je lichaam ook makkelijker om warm te blijven. Kies voor die lengte die de temperatuur buiten toelaat en waar jij je prettig in voelt.

Welk materiaal?

De scheidsrechterskleding wordt gemaakt van materiaal dat beschikt over vochtafdrijvende eigenschappen. Ga je transpireren dan zorgt dit materiaal ervoor dat de transpiratie naar buiten toe wordt afgevoerd en je lichaam daardoor droog en comfortabel blijft aanvoelen. Bezit de kleding deze eigenschap niet, dan wordt de kleding nat en zwaar door transpiratie en krijg je het daardoor koud. De kans op blessures neemt daardoor toe.

Kies voor een outfit die gemaakt is van een synthetisch materiaal, zoals polyester. Polyester is licht van gewicht, droogt snel, is vorm- en kleurvast en voert vocht goed af.

Tip

Was de scheidsrechterskleding volgens de wasvoorschriften, zodat belangrijke eigenschappen niet verloren gaan. De instructies staan op het label aan de binnenkant van de kleding. Gebruik in ieder geval geen wasverzachter en stop de kleding niet in de droger.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.