Wat zijn de beste trailschoenen?

Wat is er lekkerder dan een fijn stukje hardlopen? Een fijn stukje hardlopen in de natuur natuurlijk! Trailrunnen is hardlopen met een uitdaging en zelfs als het hardlopen even niet zo lekker gaat, kun je toch positieve vibes oppikken door de schoonheid en de rust van de natuur. Maar om ervoor te zorgen dat je én lekker kan lopen én kan genieten van de natuur, is het belangrijk om de juiste trailschoenen te dragen! Maar wat zijn nou eigenlijk de beste trailschoenen?

Waarom speciale trailschoenen?

Tijdens het trailrunnen wordt het lichaam constant uitgedaagd, waardoor je tijdens het trailrunnen veel spiermassa op kunt bouwen! Maar door de verschillende ondergronden en verschillende hoogtes ben je ook constant bezig met het in balans houden van je lichaam, hiervoor zijn goede trailschoenen natuurlijk onmisbaar!

Tijdens het trailrunnen komt er veel druk te staan op de voeten, enkels en knieën, waardoor blessures constant op de loer liggen. Een goede trailschoen biedt veel demping én veel stabiliteit, waardoor de grootste klappen opgevangen worden en de kans op blessures verkleind wordt! Maar wat voor de één misschien dé perfecte trailschoen is, slaat voor de ander volledig de plank mis... Het is dan ook belangrijk om voor jezelf te bepalen op welke ondergrond je wilt gaan lopen. Ga jij vaak offroad en/of ben je vaak in de bergen te vinden, dan heb je natuurlijk een stevige schoen nodig die veel grip biedt. Maar blijf jij liever op de gewone zand- of bospaden? Dan volstaat een lichtere trailschoen vaak al. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar of je een schoen met een hoge of juist een lage heeldrop nodig hebt, hoeveel demping je wilt hebben en natuurlijk of je een pronerende of juist een neutrale loper bent.

Tip: Heb je op een rijtje welke eigenschappen voor jouw trailschoenen belangrijk zijn? In de productomschrijving van de trailschoenen staan alle sterke punten van een schoen, zodat jij de juiste keuze kunt maken!

Trailschoenen of hardloopschoenen?

Nu horen we je denken: kan ik tijdens het trailrunnen mijn hardloopschoenen dragen? Daar kunnen we eigenlijk heel kort in zijn: nee. Trailrunnen vraagt namelijk om iets andere eigenschappen dan hardlopen. Trailschoenen moeten bijvoorbeeld een steviger bovenwerk hebben, zodat de voeten goed beschermd zijn tegen eventuele takjes, steentjes of andere scherpe voorwerpen. Daarnaast zijn demping, steun en grip natuurlijk onmisbare eigenschappen bij trailschoenen!

Tip: Uiteraard is het ook niet aan te raden om met je trailschoenen over geasfalteerde wegen te lopen, je noppen zullen dan een stuk sneller slijten of zelfs kapotgaan!

Mizuno trailschoenen

Het Japanse merk Mizuno bestaat al meer dan 100 jaar! In 1906 startten de broers Rizo en Rihachi Mizuno namelijk een sportwinkel op in Osako, waar ze na een paar jaar ook hun eigen producten gingen ontwikkelen. Inmiddels is Mizuno uitgegroeid tot één van de grootste producenten van hardloopschoenen en trailschoenen!

Duurzame trailschoenen

De trailschoenen van Mizuno onderscheiden zich door hun zelf ontwikkelde Wave-technologie en zijn dan ook te herkennen aan de golvende vorm in de zool. Door het gebruik van een kunststof plaat (in de vorm van een golf) bieden de Mizuno trailschoenen veel demping en stabiliteit, tevens zorgt de Wave-technologie ervoor dat er veel energie teruggegeven wordt! Daarnaast zijn veel trailschoenen van Mizuno ontwikkeld met de X10-technologie of de XtraRide-technologie. De X10-zool biedt extraveel grip en wordt vervaardigd van het meest duurzame carbonrubber, waardoor de zool tevens minder snel zal slijten! De XtraRide-zool zorgt er juist voor dat de schoen zich aanpast naar jouw loopgedrag en de ondergrond, waardoor je extraveel comfort, grip en stabiliteit zult ervaren.

Waarom kiezen voor Mizuno trailschoenen?

Met Mizuno trailschoenen haal je dus jarenlange ervaring in huis! Door gebruik van de Wave-technologie biedt de schoen zoveel comfort, dat het bijna voelt alsof je op wolken loopt! De X10-technologie zorgt er daarnaast voor dat je niet snel onderuit zult gaan én je vele kilometers plezier kunt hebben van de Mizuno trailschoenen!

HOKA ONE ONE trailschoenen

Anders dan de naam misschien doet vermoeden, is het merk Hoka ONE ONE opgericht in de Franse Alphen. De naam is afkomstig uit de Maoritaal en betekent ‘aarde’ en ‘vliegen’, omdat Hoka ONE ONE jou het gevoel wilt geven alsof je boven de aarde vliegt. De belangrijkste speerpunten van de trailschoenen van Hoka ONE ONE zijn demping, comfort en stabiliteit, daarnaast staan de schoenen bekend om hun zeer lichte gewicht!

Lichtgewicht trailschoenen

Als je de Hoka ONE ONE schoenen ziet, kun je natuurlijk niet om de grote zool heen. Voor deze zolen maakt Hoka ONE ONE gebruik van verschillende technologieën, zoals bijvoorbeeld de zool van Vibram Megagrip. Zoals de naam al doet vermoeden heb je met zo'n zool natuurlijk perfecte grip, waardoor de Hoka ONE ONE trailschoenen geschikt zijn om te dragen in het bos, in de bergen en natuurlijk ook op verharde stukken. Ook de tussenzool, die vaak van EVA-foam of van schuimrubber gemaakt is, is een belangrijk onderdeel van de Hoka ONE ONE schoenen. Deze tussenzool zorgt er niet alleen voor dat de schok van de stap goed opgevangen wordt, maar geeft tevens veel energie terug, waardoor je weer een boost krijgt voor de volgende stap! De trailschoenen van Hoka ONE ONE hebben een gewicht van nog geen 300 gram en dat is natuurlijk vooral bergopwaarts heerlijk!

Waarom kiezen voor Hoka ONE ONE trailschoenen?

Kortom: Hoka ONE ONE investeert veel tijd en aandacht in de ontwikkeling van hun (trail)schoenen, waardoor ze steeds betere producten kunnen maken! Daarnaast heeft Hoka ONE ONE demping, comfort en stabiliteit hoog in het vaandel staan, waardoor je met de trailschoenen van Hoka ONE ONE gegarandeerd een fijne tocht tegemoet gaat!

Wat zijn de beste trailschoenen?

Wat de beste trailschoenen zijn is natuurlijk erg afhankelijk van wat jouw doelen zijn, wil jij telkens een nieuw PR neerzetten? Of vind jij het belangrijker om het aantal kilometers steeds uit te kunnen breiden? Daarnaast is het natuurlijk heel belangrijk of jij een neutrale of een pronerende loper bent, en of je veel waarde aan grip en stabiliteit hecht of juist meer aan bijvoorbeeld het type bovenwerk of gewicht.

Laat je bij de trailschoenen van Hoka ONE ONE vooral niet afschrikken door de flinke zool! De zool is namelijk verrassend licht, maar biedt daarentegen wel heel veel demping. Uiteraard is de zool voorzien van een grof profiel, waardoor de schoenen zeer geschikt zijn voor het trailrunnen!

De trailschoenen van Mizuno zijn mooie allrounders die je op veel verschillende ondergronden kunt gebruiken. De schoenen scoren op heel veel punten bovengemiddeld goed, zo bieden ze goede demping, veel snelheid, bescherming aan de voet, veel stabiliteit en natuurlijk voldoende grip!

Heb je de juiste trailschoenen kunnen vinden? Top! Dan is het nu tijd voor inspanning én ontspanning, lekker de natuur in! Heb je toch nog vragen over jouw nieuwe trailschoenen? Onze klantenservice helpt je graag met het vinden van de juiste trailschoen!