Trainingsjacks

Om blessures te voorkomen is het belangrijk de spieren goed warm te houden, niet alleen vóór het sporten, maar ook zeker ná het sporten. Een trainingsjas kan helpen het lichaam warm te houden waardoor spierscheuringen worden voorkomen.

Lees meer...

Producten 1-24 van 102

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 102

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een trainingsjas?

Het is belangrijk dat de spieren warm zijn als je begint aan een voetbaltraining of wedstrijd. Wanneer de spieren koud zijn, is dat bijna vragen om een blessure. Koude spieren zijn minder flexibel waardoor de kans op spierscheuringen veel groter is dan wanneer je wel warm het veld betreedt. Tijdens een warming-up is het verstandig om, zeker op koudere dagen, een trainingsjas te dragen. Deze zorgt ervoor dat je torso warm blijft en je geen kou vat. De torso is de basis van je lichaam en als deze warm is, is het voor je lichaam gemakkelijker om ook de rest warm te houden.

Niet alleen voor het sporten, maar ook zeker na het sporten moet het lichaam langzaamaan weer op de normale temperatuur komen. Het is dan ook zeker aan te raden een cooling-down te doen na een training of wedstrijd. Op deze manier zorg je ervoor dat de temperatuur van je het lichaam geleidelijk afneemt, waardoor je minder spierpijn zult hebben. Draag een trainingsjas om het snelle afkoelen van je lichaam tegen te gaan.

Tegen de regen

Als het lichaam eenmaal nat is, is het lastig deze warm te houden. Er zijn veel trainingsjassen die het lichaam niet alleen warm houden, maar die ook regendicht zijn. Ook zit daar dan vaak een capuchon op zodat de regen niet langs je nek naar binnen kan lopen. De stof laat geen water naar binnen, maar zorgt er wel voor dat het zweet naar buiten wordt afgevoerd. Hierdoor blijft de jas niet aan het lichaam plakken.

Veel trainingsjassen zijn voorzien van een mesh binnenkant, dit is een gaasvormig materiaal dat het vocht afvoert en ook de luchtcirculatie optimaliseert. Zo krijg je het niet te warm tijdens het trainen.

Tip

Was de jas binnenstebuiten op 30 graden Celcius. Zo blijft de jas lang mooi en behoudt deze de functies.

Toch nog vragen over de trainingsjas? Vraag het gerust aan onze klantenservice.