Lowa wandelschoenen

De kans is groot dat je wel eens van het outdoormerk LOWA gehoord hebt! LOWA is namelijk hoofdsponsor van het grootste wandelevenement ter wereld: de Nijmeegse Vierdaagse. Met hun passie voor innovatieve technologieën en hun liefde voor de natuur is LOWA natuurlijk de juiste speler op de juiste plek bij dit evenement! Maar LOWA is meer dan dat... Al sinds 1923 staat LOWA bekend om hun comfortabele schoenen van hoge kwaliteit! Of je nu een mooie wandeling maakt door Nederland of op wandelvakantie gaat in de bergen, LOWA heeft de juiste wandelschoenen voor jou!

LOWA stelt hoge (kwaliteits)eisen aan de productie van wandelschoenen en aan de wandelschoenen zelf! Door de wandelschoenen voor 100% in Europa te ontwikkelen, kan LOWA volledig voldoen aan de gestelde eisen. Zo worden er bijvoorbeeld alleen Europese grondstoffen gebruikt, waardoor de transportbewegingen zo laag mogelijk blijven. Daarnaast selecteert LOWA alleen de beste, duurzaamste en sterkste leersoorten van Europese koeien, die natuurlijk ook nog eens helemaal vrij zijn van verontreinigende stoffen. Op jaarbasis worden er in de productiehallen van LOWA in Duitsland, Italië en Slowakije zo’n 3.000.000 (!) paar wandelschoenen geproduceerd.

 

Naar alle LOWA wandelschoenen

Lowa Innox Pro GTX

De trots van LOWA? Dat is zonder enige twijfel de LOWA INNOX PRO GTX wandelschoen! Dit paradepaardje is namelijk dé ideale wandelschoen voor diverse outdooractiviteiten. Waarom? Deze wandelschoen voldoet aan alle eisen die wandelaars en andere buitensporters aan hun schoeisel stellen, waardoor de schoen je in staat stelt om grenzen te verleggen!

De LOWA INNOX PRO GTX wandelschoenen zijn gemaakt van een sterke combinatie van verschillende soorten kunststof, waardoor de schoenen zeer stevig zijn en toch flexibel kunnen meebewegen! Door het gebruik van verschillende soorten kunststof heeft de LOWA INNOX PRO GTX een hoog draagcomfort. Tevens hebben kunststof wandelschoenen als voordeel dat ze vaak koeler zijn dan leren wandelschoenen, waardoor je dus minder snel last krijgt van zweetvoeten!

De LOWA INNOX PRO GTX is een echte ALL TERRAIN CLASSIC, het is dus belangrijk dat de schoen voldoende demping biedt op iedere ondergrond! Het zal je dan ook niet verbazen dat de INNOX PRO GTX een slijtvaste buitenzool heeft die veel grip biedt, een lichtgewicht tussenzool heeft die gemaakt is van LOWA DynaPU® en een Memolatex binnenzool heeft die veel comfort en ondersteuning biedt! Deze zoolopbouw staat bekend als de LOWA MONOWRAP® en zorgt ervoor dat je je voet bij iedere stap optimaal af kunt rollen.

Lowa Innox Pro GTX Lo versus Lowa Innox Pro GTX Mid

Of je voor de lage variant of de middelhoge variant kiest, is helemaal afhankelijk van jouw eigen voorkeur en van wat je ermee van plan bent. Zoek je comfortabele wandelschoenen voor vlak terrein? Dan is de LOWA INNOX PRO GTX LO dé wandelschoen voor jou, deze schoen valt namelijk in categorie A en is daardoor zeer geschikt om te gebruiken op goede wegen en effen paden. Het voordeel van lage wandelschoenen is dat je voeten hun warmte beter kwijt kunnen en ze zijn natuurlijk minder zwaar. Ga jij het hogerop zoeken en wil je ook bergtochtjes maken op je nieuwe wandelschoenen? Dan kun je beter kiezen voor de LOWA INNOX PRO GTX MID! Deze middelhoge schoen valt in de A/B categorie, waardoor je er ook eenvoudige beklimmingen mee kunt doen. Door te kiezen voor middelhoge schoenen verklein je de kans dat er zand of steentjes in je schoenen terechtkomen, daarnaast zijn je enkels in hoge schoenen beter beschermd en heb je minder kans om een enkelblessure op te lopen!

Tips bij het kopen van nieuwe (wandel)schoenen

Heb je een keuze kunnen maken? Top! Maar nu komt het belangrijkste onderdeel van de aanschaf: het passen! Waar moet je nu precies op letten? En hoe weet je eigenlijk of de schoen goed zit? Wij geven je een paar tips:
1.    Pas je wandelschoenen aan het eind van de dag! Je voeten hebben dan de hele dag al bewogen en ze zijn dan ook iets dikker dan ‘s ochtends, net als na een poosje wandelen;
2.    Trek altijd je eigen wandelsokken aan als je wandelschoenen gaat passen;
3.    Neem de tijd om je nieuwe wandelschoenen te passen en loop er (binnen) een klein stukje op. Knelt de schoen ergens? Voel je bepaalde drukpunten? Raken je tenen de voorkant van de schoen? Zit de schoen niet te los? Nee? Top! Dan lijkt het erop dat je de juiste wandelschoenen gevonden hebt!