Zaalvoetbalschoenen voor kinderen

Voetballen kan naast in de buitenlucht ook in de zaal. Zaalvoetbal ofwel futsal wordt gespeeld in een zaal met een houten of kunststof vloer. Deze vloeren vereisen wel andere voetbalschoenen.

Lees meer...
Toon meer
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

De juiste grip

Kinderen die in een zaal voetballen hebben zaalvoetbalschoenen nodig. De zolen van deze schoenen zijn zo gemaakt dat ze voldoende grip en demping bieden en dat je kind goed wendbaar is. Verticale lijnen in de zolen zorgen voor grip en kleine rondjes in de zolen zorgen ervoor dat je korte draaibewegingen kan maken zonder dat je voet ‘vast’ op de grond blijft staan.

Het lichaam van je kind krijgt veel te verduren tijdens het voetballen op een harde vloer. Het is daarom belangrijk dat de schoenen een goede demping hebben. Demping zorgt ervoor dat de klappen worden opgevangen en de kans op blessures verminderd wordt.

Trek geen gymschoenen of iets dergelijks aan bij je kind als hij of zij gaat zaalvoetballen. Deze bieden niet de grip en demping die speciale zaalvoetbalschoenen wel bieden. Je kan de zaalvoetbalschoenen herkennen aan de letters IN in de naam van de schoenen.

Niet te groot, niet te klein

Het is belangrijk dat je kind de juiste maat zaalvoetbalschoenen draagt. Te grote schoenen zorgen ervoor dat je kind minder balcontrole heeft. Te kleine zaalvoetbalschoenen kunnen blaren veroorzaken en irritaties. In de bijbehorende maattabel kan je checken welke maat je kind nodig heeft. Dit verschilt per merk.

Tip

Niet alleen zijn er speciale voetbalschoenen voor in de zaal. Ook wordt er gespeeld met speciale indoorballen, de zogenoemde plofballen. Deze ballen stuiteren minder waardoor het spelletje veel meer op techniek aankomt.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.