Longboards

Longboards zijn, zoals de naam al doet vermoeden, langer dan gewone skateboards. Maar niet alleen het deck is anders, ook de wielen en de trucks zijn anders dan die van een skateboard! Lees meer...

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Deck

Het deck van een longboard heeft een lengte tussen de 71cm en 116cm, niet zo gek dus dat het een longboard wordt genoemd! Het deck van longboards wordt meestal gemaakt van hout of meerdere soorten hout, een veelvoorkomende houtsoort in longboards is esdoornhout. Decks van esdoornhout staan erom bekend dat ze lang meegaan, hier zul je dus lang plezier van hebben!

Wielen en trucks

De wielen van een longboard zijn groot en zacht, hierdoor is een longboard heel geschikt om langere afstanden mee af te leggen! De zachte wielen zorgen ervoor dat je veel grip hebt, waardoor je niet snel zult vallen met een longboard. Door de grootte van de wielen kun je met een longboard hoge snelheden bereiken, zo ben je lekker snel op je bestemming!

Trucks bepalen de bestuurbaarheid van het longboard, deze zorgen er dus voor dat een longboard gemakkelijk te besturen is. De trucks van een longboard zorgen voor stabiele wendbaarheid, hierdoor raak je niet gelijk uit balans als je over bijvoorbeeld een steentje of een takje rijdt.