Longboards

Longboards zijn, zoals de naam al doet vermoeden, langer dan gewone skateboards. Maar niet alleen het deck is anders, ook de wielen en de trucks zijn anders dan die van een skateboard!

Lees meer...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waar op letten bij het kopen van een longboard?

Met een longboard kan je lekker cruisen, het deck van een longboard heeft een lengte tussen de 71cm en 116cm, niet zo gek dus dat het een longboard wordt genoemd! Het lange en brede deck maakt dat je lang kan cruisen omdat je beide benen gemakkelijk op het deck kunnen blijven staan en je goed kunt balanceren. Longboards zijn te vinden in verschillende vormen zoals pintails of shortboards. De trucks die aan de onderkant van het board vastzitten aan de wielen zijn zo gemaakt dat je beter kunt draaien dan bij een skateboard.

Beste longboard voor beginners

Veel beginners willen het liefst gewoon lekker cruisen op een pintail longboard, op dit board lijkt het namelijk net alsof je aan het surfen bent, maar dan op straat! Als je het lastig vindt om je evenwicht te houden kun je ervoor kiezen om een longboard te kopen die wat lager boven de grond zit.

Wielen en trucks van een longboard

De wielen van een longboard zijn groot en zacht, hierdoor is een longboard heel geschikt om langere afstanden mee af te leggen! De zachte wielen zorgen ervoor dat je veel grip hebt, waardoor je niet snel zult vallen met een longboard. Wil je wielen die je voldoende grip en snelheid geven, neem dan wielen met een hardheid van tussen de 78A en 81A. Door de grootte van de wielen kun je met een longboard hoge snelheden bereiken, zo ben je lekker snel op je bestemming!

Trucks bepalen de bestuurbaarheid van het longboard, deze zorgen er dus voor dat een longboard gemakkelijk te besturen is. De trucks van een longboard zorgen voor stabiele wendbaarheid, hierdoor raak je niet gelijk uit balans als je over bijvoorbeeld een steentje of een takje rijdt.