UV-shirts voor kinderen

Een zonnig dagje op het water is natuurlijk heerlijk, toch moet je je kind(eren) op zulke warme dagen altijd goed beschermen tegen de UV-stralen van de zon! De zonnestralen worden namelijk flink versterkt door het water, waardoor je extra snel kunt verbranden. Een UV-shirt met een hoge beschermingsfactor is dan ook geen overbodige luxe in de zomer!

Lees meer...

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een UV-shirt voor kinderen?

Zodra het zonnetje begint te schijnen, loop je het risico om te verbranden. Tijdens een fijn dagje op het water is dat risico nog eens extra groot, omdat de zonnestralen weerkaatsen op het water en daardoor versterkt worden. Een UV-shirt voor kinderen kan dezelfde bescherming bieden als zonnebrand met factor 50! Het nadeel van zonnebrand is dat je het steeds opnieuw op moet smeren, dit is bij het UV-shirt natuurlijk niet het geval. Ook als het UV-shirt nat geworden is, biedt het nog steeds dezelfde bescherming!

Eigenschappen

Een UV-shirt is een heel comfortabel en elastisch kledingstuk, hierdoor zal het kind bijna niet in de gaten hebben dat het een UV-shirt aanheeft! Ook de platte naden dragen bij aan het draagcomfort, deze platte naden voorkomen tevens dat het shirt gaat schuren over de huid. Daarnaast zijn de UV-shirts voor kinderen gemaakt van een waterafstotend en sneldrogend materiaal, waardoor de UV-shirts ook heel geschikt zijn om mee te gaan zwemmen!

Tip

Een UV-shirt bedekt natuurlijk alleen het bovenlichaam. De lichaamsdelen die niet bedekt zijn met kleding, moeten dus alsnog goed ingesmeerd worden met zonnebrand!