Waarom suppen zo populair is?

Suppen is hot! En dat vinden wij niet zo gek, want het is een superleuke activiteit, die ook nog eens heel goed is voor je gezondheid! Daarnaast kun je het suppen zo zwaar maken als je zelf wilt, waardoor het dus een sport is die iedereen uit kan oefenen! Als je voor het eerst op een supboard staat, zal het misschien nog een beetje onwennig aanvoelen, maar binnen een mum van tijd heb je het onder de knie!

supboardsupboard

Is suppen gezond?

Tijdens het suppen ben je constant bezig om je lichaam in balans te houden! Dat klinkt natuurlijk heel gemakkelijk, maar er gebeurt wel degelijk iets in je lichaam. Je been- en bilspieren zijn namelijk constant aangespannen om het lichaam in evenwicht te houden en ook je bovenlichaam en armspieren zijn voortdurend op zoek naar de juiste spierspanning!

Hoeveel calorieën je verbruikt tijdens het suppen is helemaal afhankelijk van de stroming die er staat en van hoe snel je zelf gaat, maar gemiddeld zullen dit zo’n 400 tot 600 calorieën per uur zijn!

Tip: Plan een dagje rust in na een middagje of avondje suppen! De kans is namelijk groot dat je de volgende dag (en misschien die dag daarna ook wel) last hebt van spierpijn... Maar dan weet je in ieder geval dat dat rondje suppen niet voor niets is geweest!

supboardsupboard

Wat heb je nodig om te beginnen met suppen?

Als je in de zomer gaat suppen, is het enige wat je nodig hebt een oplaasbaar supboard, een pomp en een peddel! Daarnaast is het natuurlijk heel handig om een drybag mee te nemen, zo kun je bijvoorbeeld wat te eten en te drinken meenemen! En je zwembroek of bikini mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens een zomers suprondje! Als het buiten iets kouder is dan is het aan te raden om ook een wetsuit aan te trekken, zo blijft je lichaam lekker warm.

Je kunt bijna overal suppen, dus heb je onverwachts een middagje vrij? Of is het onverwachts lekker weer? Pak je peddel en supboard en ga lekker suppen!

Tip: Plan van tevoren de route die je wilt gaan suppen, zo weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor onverwachte situaties te staan.

supboardsupboard

Kan iedereen suppen?

Of je nu 8 of 80 bent, als je goed ter been bent, kun je suppen! Je kunt het suppen namelijk zo gek maken als je zelf wilt! Ben jij een fanatieke supper? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je supboard mee te nemen naar zee om de golven te trotseren! Ben jij meer van het rustig toeren? Dan kun je bijvoorbeeld gaan suppen door de grachten van jouw favoriete stad!

Tip: Ga je alleen suppen? Draag dan een reddingsvest met voldoende drijfvermogen voor jouw lichaam! Mocht je onverwachts kramp krijgen, kan het reddingsvest je leven redden!

supboardsupboard

Wat doe je op een supboard?

Wist je dat veel mensen het supboard niet alleen gebruiken om te suppen, maar ook veel andere activiteiten ondernemen op het water? Zo doen veel mensen bijvoorbeeld aan sup yoga, dit is eigenlijk een gewoon lesje yoga, maar dan op een supboard op het water! Je kunt met het supboard naar een fijn plekje peddelen en zo kun je dus he-le-maal tot rust komen! Maar ook vissen vanaf een supboard wordt steeds populairder, de mix van inspanning en ontspanning is voor veel mensen een ideale combinatie.

Hoewel suppen natuurlijk een flinke inspanning is, vinden veel mensen het ook ontspannend! Suppen is een goede manier om je hoofd leeg te maken en even helemaal nergens aan te denken, alleen jij en het water... Maar je kunt natuurlijk ook met een groepje suppers het water op gaan, wel zo gezellig!