Cruisers

Een cruiser is een skateboard dat een stukje kleiner is dan het originele skateboard. Het deck is gemaakt van kunststof en aan de onderkant van het board zitten mooie old skool wieltjes!

Lees meer...
Toon meer
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Wat is een cruiser board?

Een cruiser is een kruising tussen een skateboard en een longboard, maar dan vaak een stukje korter! Zoals de naam al doet vermoeden kun je met een cruiser lange afstanden afleggen. De grote en zachte wielen zorgen voor veel grip en comfort.

Waar op letten bij het kopen van een cruiser board?

De vorm van het deck is gebaseerd op de vorm van de skateboards uit de jaren ’70! Daarnaast geeft het materiaal van het deck de cruiser ook een retro uitstraling, de kunststof is zeer sterk. Je kunt dus wel zeggen dat de cruiser een tijdloos skateboard is! Daarnaast zijn de cruisers klein, maar fijn! Het formaat en het lage gewicht van de cruiser heeft veel voordelen. Je kunt de cruiser gemakkelijk meenemen in het openbaar vervoer, zodat je bijvoorbeeld het laatste gedeelte van je rit kunt skaten. Daarnaast is de cruiser natuurlijk ook gewoon een hele leuke aanvulling op je outfit.

Welke wielen gebruiken voor mijn cruiser board?

De hardheid van de cruiser wielen varieert van A78 tot A84. Cruiser wielen met een lage A-waarde, zoals A78, zijn relatief zacht. Deze wielen worden ook wel “softwheels” genoemd. Softwheels bieden betere schokdemping, waardoor je veel comfort ervaart. Daarnaast bieden softwheel veel grip. Nadeel van softwheels is dat deze minder snel rollen dan hardere wielen. Harde cruiser wielen rollen dus sneller, ideaal als je veel snelheid met je cruiser wilt maken. Nadelen van harde wielen zijn dat deze weinig grip bieden en minder comfortabel rijden.

Tip

Wil jij meer trucs doen en minder lange afstanden rijden? Kies dan voor een gewoon skateboard!