Wanneer draag je thermokleding?

Of je nu gaat hardlopen, wandelen, voetballen of wintersporten, het is nooit fijn om het koud te hebben! Maar binnen blijven is eigenlijk ook geen optie, want dan wordt het onmogelijk om voor de zomer weer bikiniproof te zijn! Maar welke soorten thermokleding zijn er en wanneer is het verstandig om thermokleding te dragen?

 

Zomer thermokleding

Dat thermokleding je warm kan houden in de winter weten we allemaal wel, en dat thermokleding transpiratievocht afvoert naar buiten is bij de meesten ook wel bekend. Maar wist je ook dat er speciale thermokleding voor de zomer bestaat? Deze is natuurlijk niet bedoeld om je warm te houden... Nee, bij zomer thermokleding ligt de focus juist op het koel houden van het lichaam! Zomer thermokleding wordt dan ook strak om het lichaam gedragen. Door de zomer thermokleding direct op de huid te dragen, wordt het transpiratievocht direct afgevoerd naar buiten en blijft je lichaam lekker droog en fris!

Winter thermokleding

Tijdens de koude winterdagen is het vaak niet genoeg om alleen thermokleding te dragen, het wordt dan vaak gezien als basislaag van het zogenaamde drielagensysteem. Schijnt het zonnetje en is het eigenlijk te warm voor alle lagen? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen een thermoshirt en een (ski)jas te dragen, de tweede laag (vaak een skipully) laat je dan achterwege. Wist je trouwens dat je thermokleding ook prima kunt dragen in het dagelijks leven? Het kan je nét dat beetje extra warmte geven om comfortabel de dag door te komen! 

Dure versus goedkope thermokleding

Je hebt vast wel eens gehoord van populaire merken als Craft, Odlo en Tenson. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen thermokleding van deze merken en goedkopere merkloze thermokleding? Goedkope thermokleding is vaak een stuk minder technisch, goedkoop is dan ook vaak duurkoop in dit geval. Oftewel: goedkope thermokleding houdt je in de winter minder goed warm en in de zomer minder goed droog en fris. Het loont dus vaak om iets meer te investeren in goede thermokleding, je zult er zeker meer en langer plezier van hebben!