De wintersporttrends van 2023

De wintersport staat alweer bijna voor de deur en daar horen natuurlijk ook weer de jaarlijkse trends bij! Ben jij al helemaal op de hoogte van wat we dit wintersportseizoen gaan zien op de piste op het gebied van skikleding maar ook accessoires? Check het hieronder!  

skianorakskianorak

Ski-anorak voor de heren

Je kende 'm misschien al, maar ook deze winter zul je deze skijas weer vaak tegen gaan komen: de anorak! De anorak is oorspronkelijk ontstaan in het poolgebied, waar de jas voornamelijk door stoere werkmannen gedragen werd. Mede door de grote zak voorop, de fijne ventilatiegaatjes bij de oksels en de lange ritsen aan de zijkant, is de anorak helemaal geschikt om te dragen op wintersport!

De traditionele skipakken zijn terug!

Let's get retro, de traditionele skipakken voor dames zijn weer helemaal terug van weggeweest! De skipakken hebben een rits aan de voorkant tot de taille en hebben vaak een contrasterend ceintuur wat het skipak nog meer laat opvallen. Jouw vrouwelijke silhouetten komen er mooi in uit én het is warm omdat het één geheel is. Ook kan er geen sneeuw doorheen komen omdat het een gesloten pak is, perfect! Het materiaal is zo gemaakt dat het je voldoende bewegingsvrijheid heeft, geen zorgen dus dat je er niet lekker van gaat skiën of boarden.
skijasskijas

Laagjes, laagjes en nog eens laagjes

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar trek meerdere laagjes aan. Naast dat je er een leuk effect mee creëert is het ook nog eens super warm! Veel mensen kleden zich via het drielagensysteem waarbij de subtiele kleuren de overhand hebben. Maar kom eens uit je comfortzone en trek een opvallende skipulli aan die qua kleuren mooi aansluiten op je skijas. Zo ga je warm en kleurrijk de piste af!

De onmisbare rugtas voor op de piste

Misschien heb jij al jaren een rugtas mee voor op de piste, dan ben je een echte trendsetter! Ongeacht of het nu wel of geen trend is, een rugtas voor de piste is ook erg handig. Je kan er wat extra warme kleding, muts of sjaal in kwijt of wat te drinken en te eten als je niet kan wachten tot de overheerlijke Kaiserschmarren boven op de berg. Vooral de kleinere rugtassen zijn populair, hierdoor ervaar je niet echt dat er een rugtas op je rug zit. En daarnaast wil je ook geen grote rugtas dragen tijdens het skiën of snowboarden!
skijasskijas

Colorblocking en zachte tinten

Skibroeken in het zwart, ze blijven de favoriet bij de dames. Dit wintersportseizoen gaan de zachte tinten zoals beige, off-white en lichtbruine skibroeken ook hun intrede doen. Wil je een keer een andere kleur, dan is dit het moment. De zachte kleuren zie je ook terug in de mutsen van bijvoorbeeld Barts. Deze lichte tinten zijn mooi te combineren met een colorblocking skijas of pied-de-poule skijas van Protest, dat bestaat uit verschillende kleurvlakken. Wedden dat je de show steelt op de piste?
skijasskijas

Skijas met stippen

Deze trend is vooral voor de kids superleuk, de skijassen met stippen zijn namelijk megaschattig! De stippen zagen we al eens eerder als échte trend, maar is nu dus teruggekeerd als retrotrend. Combineer de gestipte skijas met een opvallende skibroek, zodat je je kind altijd heel eenvoudig in de gaten kunt houden op de piste.