Wat heb je nodig voor wintersport?

In de Alpen is de eerste sneeuw alweer gevallen en de wintersportkriebels beginnen dan ook al aardig op te borrelen. Als de vakantie dichterbij komt, is het tijd om de balans op te maken. Reis geboekt? Check! Slaapplaats geregeld? Check! Het gebied grondig bestudeerd? Check, check, dubbelcheck! Maar welke spullen mogen niet ontbreken als je op wintersport gaat?

 

Skikleding

Op wintersport kun je te maken krijgen met veel verschillende weersomstandigheden. Temperaturen kunnen sterk verschillen, je kunt dus de ene dag in een sneeuwstorm verzeild raken en de andere dag op de piste in je shirtje genieten van de zon! Als het kwik ver onder nul gedaald is, moet je natuurlijk voorkomen dat je het koud krijgt. Anderzijds wil je het ook niet te warm krijgen als het zonnetje zich plotseling laat zien... Dat vraagt om een tactische wintersportoutfit!

Zorg er in ieder geval voor dat je de volgende skikleding inpakt:

  • Thermokleding: De functionaliteit van je skikleding is natuurlijk het allerbelangrijkst! Thermokleding zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur gereguleerd kan worden en je het dus niet te warm of te koud krijgt.
  • Skipully: Laagjes zijn belangrijk bij een wintersportoutfit! Dit extra isolatielaagje zorgt voor extra warmte. Maar als je het te warm krijgt, kun je de skipully ook heel eenvoudig weer uittrekken.
  • Skijas: Met een goede skijas maken sneeuw en wind geen schijn van kans!
  • Skibroek: Een goede skibroek is wind- en waterdicht, waardoor je benen en billen optimaal beschermd zijn! Zelfs als je valt!
  • Skisokken: Je dacht misschien dat skisokken overrated zijn, toch kunnen ze een groot verschil maken!

Skihelm

Veiligheid staat natuurlijk voorop als je op wintersport gaat, een skihelm mag dan ook zeker niet ontbreken! Een skihelm kan niet voorkomen dat je een ongeluk krijgt, maar het kan de impact van de val of botsing wel beperken. Hoewel het nog niet overal verplicht is om een skihelm te dragen, is het dus zéker wel aan te raden!

 

Skibril

Hoewel je het misschien niet direct verwacht, draagt ook een skibril bij aan jouw veiligheid op wintersport! Een skibril beschermt de ogen niet alleen tegen de felle uv-straling, maar zorgt er ook voor dat de contouren van de piste goed zichtbaar blijven. Verschillende weersomstandigheden vragen uiteraard om verschillende skibrillen, zo zijn je ogen altijd optimaal beschermd en houd je goed zicht!

 

Handschoenen of wanten

Een paar wind- en waterdichte handschoenen zijn ook geen overbodige luxe op wintersport! Je bent immers de hele dag lekker buiten en je weet maar nooit of het droog blijft... Heb je snel last van koude handen? Dan kun je het beste kiezen voor wanten! Omdat een want maar uit twee verschillende delen bestaat, zullen de vingers elkaar warm houden!