Skibrillen categorie 2: lichte bewolking

Producten 1-23 van 117

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-23 van 117

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat voor skibril heb ik nodig?

Een skibril beschermt je ogen tegen schadelijke UV-straling. Deze UV-straling is er altijd, of de zon nu schijnt of niet. Ook biedt de bril bescherming tegen wind en sneeuw. In tegenstelling tot de zonnebril sluit de goggle goed aan op je gezicht. Dit zorgt ervoor dat sneeuw en wind geen kans hebben om onder de glazen door te komen. Daarnaast heb je met een skibril een beter en breder zicht dan met de zonnebril. Er zijn verschillende kleuren lenzen. De kleur bepaalt voor welk type weer de skibril geschikt is.

De beste skibril voor lichte bewolking en zwak zonlicht

Er zijn verschillende categorieën lenzen. Iedere categorie is geschikt voor een bepaald weertype. De kleur zegt niets over de mate van UV-bescherming die de skibril biedt. De meeste skibrillen bieden 100% UV-bescherming, zeker als deze een CE-markering hebben. Wat zegt de kleur dan wel? De kleur zegt iets over de hoeveelheid licht die de skibril kan verdragen en de bescherming tegen verblinding. Categorie 2 bevat skibrillen met lenzen die geschikt zijn als er lichte bewolking is. Deze lenzen bieden bescherming tegen zwak zonlicht bij lichte bewolking. In deze categorie zie je vooral skibrillen met oranje lenzen. In deze categorie tref je ook skibrillen aan met een andere kleur lens. In de productomschrijving staat altijd beschreven voor welk weerstype de skibril geschikt is. Het kan ook zijn dat het een skibril is met meerdere lenzen die je kan verwisselen.

Hoe reinig ik mijn skibril?

Om de lenzen van je skibril schoon te maken wordt er over het algemeen een zakje of poetsdoekje meegeleverd bij de skibril. Maak alleen met dit zakje of doekje de lenzen van je skibril schoon. Wacht totdat de lenzen helemaal droog zijn. De binnenkant van de lenzen kun je beter niet schoon maken. De binnenkant van de lenzen hebben namelijk vaak een anti-fog coating. Deze coating kan beschadigen als je deze poetst.

Tip

Pak de lenzen van je skibril nooit vast met je handen. De lenzen kunnen dan beschadigen. Wil je de lenzen verwisselen? Doe dit met het bijgeleverde zakje.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.