Zwemkleding

Een heerlijke zomerse dag op het strand, een zwemwedstrijd in het zwembad of lekker ontspannen bij een meertje of rivier. Met de juiste zwemkleding aan kan jij hier nog meer van genieten! Lees meer...

Producten 49-72 van 203

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 49-72 van 203

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Soorten zwemkleding

Voor de heren en jongens zijn er zwemshorts en zwemslips. Een zwemshort is dé modetrend in deze zomer. Naast dat deze gedragen kan worden als zwemshort, is de short ook geschikt om te dragen op een zomerse dag, in combinatie met een trendy shirt en slippers. De zwemslips zijn strakke zwembroeken in verschillende modellen. Door het gestroomlijnde model worden de zwemslips veel door wedstrijdzwemmers gebruikt, maar ook als recreatieve zwemmer kan je uiteraard kiezen voor een hippe zwemslip.

Voor de dames en meisjes zijn er de badpakken. Het badpak is weer in opkomst. Wedstrijdzwemsters dragen een badpak zodat zij zo min mogelijk weerstand hebben. Daarnaast zijn badpakken zo ontworpen dat de bandjes niet afzakken waardoor vrouwen zich tijdens het zwemmen niet druk hoeven te maken om hun kleding. Tegenwoordig zie je ook op het strand weer meer badpakken. Door de hippe designs en kleuren zijn de badpakken weer helemaal in.

Eigenschappen zwemkleding

Belangrijk is dat zwemkleding comfortabel zit, zodat je zelfverzekerd in je zwemkleding verschijnt. Zwemkleding moet goed aansluiten en niet te wijd zitten, in het water wordt zwemkleding namelijk ruimer. Zwemkleding wordt veelal gemaakt van polyester. Polyester is een stof die zacht aanvoelt en snel droogt. Zeker als je vaak naar het zwembad gaat is het belangrijk dat het materiaal chloorbestendig is.

Duurzame zwemkleding

Helaas wordt er niet alleen veel plastic in de zee gedumpt, maar ook visnetten blijven regelmatig op de zeebodem achter. Om de oceanen en zeeën schoon te houden én om te voorkomen dat dieren in deze netten verstrikt raken, worden de netten uit de zee gehaald. Vervolgens worden de visnetten schoongemaakt en helemaal uit elkaar gehaald, waarna er weer een nieuwe stof van gemaakt kan worden! De gerecyclede visnetten worden veelal gebruikt bij het maken van zwembroeken en badpakken. Zo eindigen de gerecyclede visnetten voor een beter doel alsnog in de zee (of in het zwembad natuurlijk)!

Toch nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.