Wat trek je aan tijdens het tennissen?

Als je als een echte Serena Wiliams of Djokovic op de baan wilt verschijnen, hoort daar wel de juiste outfit bij. Wat is handig om te dragen en wat niet en van welk materiaal moet de tenniskleding zijn? Wij geven dé antwoorden op al jouw vragen!

Waar moet goede tenniskleding aan voldoen?Waar moet goede tenniskleding aan voldoen?

Waar moet goede tenniskleding aan voldoen?

Waar wit vroeger de meest populaire kleur op de tennisbaan was, is dat al lang niet meer zo! Er zijn vrijwel geen tennisverenigingen meer waar je persé wit aan moet en naast Wimbledon mogen ook de echte toppers zelf bedenken wat ze willen dragen. Hierdoor zie je steeds meer opvallende kleuren op de baan. Waar het tijdens het tennissen vooral om draait is comfort, een mooie tennisoutfit is bijzaak al zijn de meningen daar wel over verdeeld. Aangezien je waarschijnlijk van hot naar her rent om de bal terug te slaan is het wel zo fijn als je verschillende laagjes draagt en de tenniskleding lekker los om je lijf zit. Check! Wat ook net zo belangrijk is, is het materiaal van de tenniskleding. Skip katoen en kies voor polyester of een combinatie met polyester. Polyester heeft als eigenschap dat het vocht opneemt, sneldrogend en ademend is, katoen heeft deze eigenschappen niet. Tenniskleding gaat nog een stap verder, zo zie je vaak schuurvrije zomen terug waardoor de kleding niet tegen je lichaam aan schuur.

Tenniskleding voor dames versus tenniskleding voor herenTenniskleding voor dames versus tenniskleding voor heren

Tenniskleding voor dames versus tenniskleding voor heren

Wellicht niet nieuw voor je, maar qua tenniskleding is er voor dames een breder assortiment dan voor heren. Dit verschil zit met name in de onderkleding, qua bovenkleding heb je bij beide de keuze uit een mouwloze top, tennisshirt met korte mouwen of de traditionele polo. Afhankelijk van de temperatuur en of je op een binnen- of buitenbaan speelt, kies je het tennisshirt dat bij jou past. Is het wat kouder, trek je sneller een tennisshirt met lange mouwen aan of een tennisjack die je uit eventueel kan doen.

Dan door naar de onderkleding, bij de dames zie je tennisshorts, tennisrokjes en zelfs tennis jurkjes voorbijkomen en voor de heren de tennisshorts. En wat maakt een tennisshort of rokje nu echt geschikt voor tennis? Dat je in de zakken de tennisballen kwijt kan, mocht de eerste bal bij service in het net belanden! Bij de tennisrokjes zit ook altijd een aangesloten binnenbroekje, dit voorkomt onder andere schuurplekken met je huid. En dan heb je nog de onmisbare tennissokken! De sokken mogen zichtbaar zijn, want je wilt geen gravel of zand in je schoenen krijgen. Bij mannen zie je dat de tennissokken wel een stukje hoger worden gedragen.

Wist je dat je tenniskleding kan herkennen doordat de voorkant van de kleding langer is? Zo komt je buik niet tevoorschijn bij het serveren!