Overpronerende hardloopschoenen voor dames

Als je voeten naar binnen kantelen tijdens het hardlopen, dan heb je knikvoeten. Om te zorgen dat je geen blessures oploopt moet deze kanteling gecorrigeerd worden. Hiervoor heb je ondersteunende hardloopschoenen nodig. Lees meer...

Producten 1-24 van 37

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 37

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Type voet

Veel mensen weten welk type voeten hij/zij heeft. Als je dit niet weet kun je hier zien hoe je dat kunt bepalen. Heb je knikvoeten, dan kantelen je voeten naar binnen tijdens het hardlopen. Draag je neutrale hardloopschoenen, dan is de kans op blessures groot. Overpronerende hardloopschoenen bieden je de ondersteuning die je nodig hebt. Deze schoenen voorkomen dat je voeten bij elke stap kantelen, waardoor de kans op blessures wordt verkleind.

Doel overpronerende schoen

Je spieren en gewrichten krijgen een hoop te verduren tijdens het hardlopen, zeker als je voeten bij elke stap naar binnen kantelen. Het is daarom belangrijk hardloopschoenen aan te trekken die je extra ondersteuning bieden door de kanteling tegen te gaan. Overpronerende hardloopschoenen hebben extra versteviging bij de hak en de binnenzijde van de tussenzool en bieden je daarom de ondersteuning die je nodig hebt.

Technologie

Speciale technologieën zorgen voor een extra dimensie aan de hardloopschoenen. Asics bijvoorbeeld past de Dynamic DuoMax technologie toe, wat ervoor zorgt dat overpronatie wordt tegen gegaan. Het merk Saucony past de Heel PowerGrid technologie toe. Dit is een technologie die is verwerkt in de hak van de hardloopschoen en dit zorgt voor een vloeiende overgang van hiel naar voorvoet. Mizuno zorgt met de Wave technologie voor extra demping en stabiliteit.

Tips

Ga je de hardloopschoenen passen, trek dan de sokken aan die je ook tijdens het hardlopen aantrekt. Pas de schoenen in de namiddag. Je voeten zetten in de loop van de dag uit.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.