Skihandschoenen en wanten voor dames

(Bijna) iedere vrouw heeft er wel eens last van: koude handen! En al helemaal op wintersport of tijdens de winterse dagen in Nederland! Meer weten over welke skihandschoenen of wanten jouw handen het best warm houden deze winter?

Lees meer...

Producten 1-23 van 47

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-23 van 47

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Warme wanten vs handige skihandschoenen

In een want zitten, op de duim na, alle vingers bij elkaar in één ruimte waardoor de vingers elkaar goed op kunnen warmen. De dikke laag isolatiemateriaal die er omheen zit zorgt dat deze warmte niet snel verloren zal gaan. Het enige nadeel van wanten is dat je je vingers niet afzonderlijk kunt bewegen, waardoor sommige handelingen, zoals het strakker zetten van je skischoenen, niet mogelijk zijn. Als je vervolgens de wanten weer aantrekt, zijn je handen wel weer snel opgewarmd!

In een skihandschoen voor dames moet iedere vinger zorgen voor zijn eigen warmte. Daarnaast is de ruimte tussen de vingers beperkt, waardoor de laag isolatiemateriaal minder dik is dan bij wanten. Hierdoor warmen de vingers in skihandschoenen minder snel op en kan deze warmte minder goed vastgehouden worden. In tegenstelling tot de want ben je met skihandschoenen, doordat de vingers niet bij elkaar zitten, wél flexibel als het gaat om het vastpakken van dingen.

Materiaal

Aan de onderzijde (bij de handpalm) wordt vaak gebruik gemaakt van leer. Leer gaat lang mee en zorgt voor goede grip. Aan de bovenzijde wordt vaak gebruik gemaakt van waterafstotend materiaal, zoals polyester of nylon. Voor de extra warmte wordt er isolatiemateriaal, bijvoorbeeld Gore-Tex of primaloft, gebruikt in skihandschoenen. Meer informatie over de materialen is terug te vinden in de productomschrijving van de desbetreffende skihandschoenen.

Tips

Naast dat de skihandschoenen voor dames veel warmte bieden, hebben zij nog een belangrijke functie: ze zorgen ervoor dat er geen (vries)wondjes ontstaan op jouw handen! Ski’s en snowboards zijn erg scherp, je kunt je voorstellen dat het geen pretje zal zijn om deze op je blote handen te voelen! Ook als je valt tijdens het skiën of snowboarden zijn je handen door skihandschoenen of wanten beschermd.

Veel dames skihandschoenen zijn voorzien van een klittenbandsluiting of aantrekkoord rond de pols. Hierdoor kun je de skihandschoen goed afsluiten waardoor sneeuw en wind geen kans krijgen in de skihandschoen te komen. Let op dat je de skihandschoen niet te strak zet, op die manier zou je de doorbloeding kunnen terugdringen.